Τον Μάιο του 2012 η Δημιουργία, ξανά! δεν εμφανίστηκε σε καμία δημοσκόπηση, ποτέ. Ενώ ήταν εμφανές το τεράστιο ρεύμα που είχε, καμία εταιρεία δεν την εμφάνισε ούτε και ως κόμμα του 1%. Όταν παίρναμε τηλέφωνο να τους ρωτήσουμε, μας απαντούσαν ότι είμαστε στα “ΛΟΙΠΑ”, με ποσοστό γύρω στο 0,5%. Φυσικά μας το πετούσαν με τρόπο: αν θέλετε να εμφανιστείτε μπορούμε να το συζητήσουμε…

Κοντολογίς: Σκάστε τα κι εσείς όπως τα άλλα κόμματα και θα σας δείξουμε. Η ταρίφα παίζει από 7.000 ευρώ έως 12.000 ευρώ. Τους απαντήσαμε ότι εμείς αυτό το σύστημα διαπλοκής θέλουμε να χτυπήσουμε και φυσικά μην περιμένουν να παίξουμε με τους ίδιους όρους. Όμως τον Μάιο πήραμε 2,2% και έτριβαν τα μάτια τους.

Μετά τον Μάιο και κυρίως μετά τον Ιούνιο του 2012 άρχισε το τσουνάμι της λάσπης και η προσπάθεια αποδόμησης. Φυσικά με την βοήθεια και των δημοσκόπων. Το Μάρτιο του 2013, η VPRC έκανε μια “έρευνα” στην οποία υπήρχε και η κλασική ερώτηση για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό. Στις επιλογές υπήρχαν οι αρχηγοί των κοινοβουλευτικών κομμάτων και άλλοι δύο εκτός Βουλής: ο Λεβέντης και ο Βεργής! Τους ρωτήσαμε με ποια κριτήρια έγινε αυτή η επιλογή, δεδομένου ότι ο συνασπισμός “Δημιουργία, ξανά!” είναι, βάσει των αποτελεσμάτων του Ιουνίου 2012 το μεγαλύτερο εξωκοινοβουλευτικό κόμμα. Κατάπιαν τη γλώσσα τους. Και μας ξαναέκαναν την πρόταση για να το συζητήσουμε…

Στις εκλογές της Περιφέρειας η μόνη δημοσκόπηση που με μνημόνευσε έδειχνε συνεχή πτωτική τάση και ποσοστά γύρω στο 2%. Πήραμε 3%, χωρίς καμία προβολή και χωρίς να τυπώσουμε ούτε μισή αφίσα. Τα αποτελέσματα συνολικά ήταν η απόλυτη ξεφτίλα των δημοσκόπων.

Τώρα, τις ΓΕΦΥΡΕΣ τις θάβουν όλα τα παπαγαλάκια του συστήματος. Μόνο η έρευνα της PULSE μας έδειξε εδώ και έναν μήνα περίπου στο 1,5% αλλά ο ΔΟΛ και το MEGA αναδημοσιεύοντάς την αποφάσισαν να μας αφαιρέσουν (αφαιρώντας και τον ΑΝΤΑΡΣΥΑ του 1% για ξεκάρφωμα). Έτσι τα ποσοστά των κομμάτων δεν αθροίζουν 100 αλλά 97,5%! Πρόκειται για καθαρή αλητεία, δημοσιογραφικό τραμπουκισμό. Έστειλα ένα αριθμητήριο δώρο στον Ψυχάρη για να μάθουν στο ευαγές ίδρυμα να μετρούν μέχρι το 100. Αλλά δεν θα το αφήσουμε έτσι. Μόλις περάσει η καταιγίδα των εκλογών θα κινηθεί η νομική διαδικασία.

Οι ΓΕΦΥΡΕΣ και αυτή τη φορά θα τρίψουν στη μούρη των δήθεν δημοσκόπων τα αποτελέσματα της Κυριακής. Για να σας προετοιμάσουμε, λεβέντες της αντικειμενικής έρευνας, σας λέμε ότι θα ζητήσουμε δικαστική διερεύνηση του πελατολογίου σας. Ποιος είναι ο ετήσιος τζίρος σας και σε ποιο ποσοστό προέρχεται από τα κόμματα. Ποιος σας παραγγέλνει τις δημοσκοπήσεις και ποιος πληρώνει γι αυτές. Αν έχετε τα “μπαλλάκια” δώστε τα εσείς αυτά τα στοιχεία στη δημοσιότητα, για να μην σας κατηγορούν άδικα.

Κι επειδή είμαι στην “πιάτσα” 25 χρόνια, ξέρω πολύ καλά ότι πλέον ΟΛΕΣ οι εταιρείες δημοσκοπήσεων είναι, είτε αποκλειστικά είτε κατά κατά κύριο λόγο, κομματικοδίαιτες. Κάποτε έκαναν και καμιά έρευνα για καταναλωτικά προϊόντα και είχαν έσοδα από εκεί. Τώρα για να ζήσουν, περιμένουν το κόμμα – πελάτη. Το οποίο φυσικά κάνει την “παραγγελία” του. Κι όταν λέμε κομματικοδίαιτες εννούμε ότι τις πληρώνουμε εσύ κι εγώ. ΝΔ και ΠΑΣΟΚ χρωστούν 270 εκατομμύρια δανεικά κι αγύριστα. Μόνο οι τόκοι είναι 22 εκατομμύρια τον χρόνο. Τα δάνεια σταμάτησαν να εξυπηρετούνται από τον Ιανουάριο του 2013 όπως δήλωσε ο επίτροπος Χοακίν Αλμούνια απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή Θεόδωρου Σκυλακάκη, συνεργάτη με τις ΓΕΦΥΡΕΣ, και της Προέδρου της Οικονομικής και Νομισματικής Επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου, Σάρον Μπόουλς. Παρ’ όλα αυτά η Ν.Δ. πήρε φέτος άλλα 14,6 εκατομμύρια ευρώ δάνειο – για να χρηματοδοτήσει μεταξύ άλλων και τις εταιρείες δημοσκοπήσεων!

Θα τα ξηλώσουμε το κύκλωμα της σαπίλας, να είστε σίγουροι. Δεν θα ησυχάσουμε μέχρι να το ξηλώσουμε.

Facebook Comments