Ο ρόλος της ανοδικής αναθεώρησης του ΑΕΠ – στα 0,7800 το EUR/GBP σε ορίζοντα 6 μηνών

Στον απόηχο της ομιλίας του Carney την περασμένη εβδομάδα, η UBS αναθεώρησε τις εκτιμήσεις της για την πρώτη αύξηση των επιτοκίων της στερλίνας, το Νοέμβριο του 2014 αντί του διαστήματος Φεβρουαρίου/Μαρτίου 2015.

Η απόκλιση μεταξύ της νομισματικής πολιτικής της ΒΟΕ και της ΕΚΤ αναμένεται να έχει σημαντικό αντίκτυπο στην ισοτιμία EUR/GBP τους επόμενους μήνες, με αποτέλεσμα να συνεχιστούν οι απώλειες τους επόμενους μήνες.

Η UBS, αναθεωρεί πτωτικά το στόχο της για το EUR/GBP στα 0,7800 για το τέλος του 2014. Όσον αφορά τις προβλέψεις για το GBP/USD, η UBS προβλέπει 1,7300 σε ορίζοντα 1 μήνα, 1,7100 σε ορίζοντα 3 μηνών και 1,6000 στο τέλος του 2014.

Οι εκτιμήσεις για γρηγορότερη αύξηση των επιτοκίων έχουν βοηθήσει τη στερλίνα να κινηθεί προς νέα υψηλότερα επίπεδα και αυτό έχει ενεργοποιήσει τα αντανακλαστικά του Carney, ο οποίος εκτιμά ότι ένα ισχυρό νόμισμα θα λειτουργήσει αρνητικά και για την ανάπτυξη αλλά και για τον πληθωρισμό. Ως εκ τούτου, η UBS θεωρεί ότι το επόμενο χρονικό διάστημα θα πυκνώσουν οι λεκτικές παρεμβάσεις του Carney.


 
Αρνητική έκπληξη για από τον πληθωρισμό

Ο πληθωρισμός για το Μάιο σημείωσε άνοδο 1,5% έναντι εκτιμήσεων για 1,7%. Πρόκειται για τα χαμηλότερα επίπεδα από τον Οκτώβριο του 2009 και είχε σαν αποτέλεσμα την πτώση της ισοτιμίας GBP/USD. Πρόκειται για μια αρνητική έκπληξη και έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να δούμε πως θα αντιδράσουν οι επενδυτές τις επόμενες ημέρες.

Θυμίζουμε ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα, οι επενδυτικές τράπεζες έχουν προχωρήσει σε αναθεώρηση των εκτιμήσεών τους σχετικά με το χρόνο της πρώτης αύξησης των επιτοκίων της ΒΟΕ. Πλέον παραμένει ερωτηματικό, αν μετά από τη σημερινή ανακοίνωση θα έχουμε και νέο γύρο αναθεωρήσεων.

Γράφημα GBP/USD (60 λεπτά)
 

 

 


Προειδοποίηση Κινδύνου:Η αγορά FOREX και τα CFDs  (Συμβόλαια επί της διαφοράς), είναι μοχλευμένα προϊόντα με υψηλό βαθμό ρίσκου και κίνδυνο απώλειας μερικού ή όλου του επενδεδυμένου κεφαλαίου.Δε πρέπει να ρισκάρετε μεγαλύτερο κεφάλαιο από όσο είστε διατεθειμένος να απωλέσετε. Πριν εκτελέσετε συναλλαγές,βεβαιωθείτε ότι λαμβάνετε υπόψιν σας όλους τους κινδύνους καθώς και το επίπεδο της εμπειρίας σας. Αν το κρίνετε απαραίτητο αναζητήστε επαγγελματική συμβουλή.

 

Facebook Comments