Το δολάριο εξακολουθεί να δέχεται πιέσεις ως αποτέλεσμα των χθεσινών σχολίων της Janet Yellen, ενώ οι μετοχές εξακολουθούν να αναζητούν υψηλότερα επίπεδα. Η Janet Yellen εμφανίστηκε ιδιαίτερα χαλαρή καθώς δήλωσε ότι τα επιτόκια θα παραμείνουν χαμηλά για αρκετό χρονικό διάστημα, καλύπτοντας με αυτό τον τρόπο τη γκάφα της πρώτης συνέντευξης Τύπου όταν και είχε πει ότι η πρώτη αύξηση των επιτοκίων αναμένεται το πρώτο τρίμηνο του 2015.

Έχει ιδιαίτερη σημασία να δούμε πως εκλαμβάνουν τις χθεσινές αποφάσεις της Fed, οι αναλυτές μερικών από τους μεγαλύτερους επενδυτικούς οίκους.

«Οι ενέργειες της Fed αλλά και η συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε, προσπάθησαν να δώσουν απάντηση στο διαχρονικό πλέον ερώτημα: τι να προσφέρεις σε μια αγορά η οποία τα έχει όλα. Η απάντηση είναι μια από τα ίδια», σχολίασε αναλυτής της Rabobank.

«Πριν από την έναρξη της συνέντευξης Τύπου υπήρχε ένας διάχυτος φόβος ότι η Fed θα μπορούσε να υιοθετήσει μια πιο επιθετική φρασεολογία. Κάτι τέτοιο όμως δε συνέβη και οι αγορές αντέδρασαν με τον τρόπο που είδαμε», σχολίασε ο Steven Englander, της Citigroup.

Ιδιαίτερο ήταν το σχόλιο αναλυτή της JP Morgan ο οποίος σχολίασε την πτώση του VIX κάτω από το 11. «Κάτι δεν πάει καλά. Δεν είναι δυνατόν να υπάρχει αυτή η κατάσταση στις αγορές καθώς σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνεται στην πραγματική εικόνα και το συναίσθημα που υπάρχει αυτή τη στιγμή στις αγορές».

Σχόλιο Forexreport.gr: Τα ερωτήματα που γεννιούνται από τις ενέργειες της Fed πληθαίνουν κάθε φορά και περισσότερο. Η Fed αρνείται να αφήσει τις αγορές να σημειώσουν μια φυσιολογική και ελεγχόμενη πτώση που θα εξαέρωνε το σύστημα. Χθες η Janet Yellen, δήλωσε ότι σύμφωνα με τις μετρήσεις της Fed, η αποτίμηση του S&P 500 κρίνεται φυσιολογική με βάση το ιστορικό υπόβαθρο.

Το αν η Fed  θα είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τους κερδοσκόπους όταν θα έχει μηδενίσει τις αγορές ομολόγων, είναι ένα καλό ερώτημα που θα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας καθώς θα μπαίνουμε όλο και πιο βαθιά στο καλοκαίρι.

Facebook Comments