Σύμφωνα με την τελευταία έρευνα του ιαπωνικού κολοσσού Monex Group, οι Ιάπωνες traders είναι αισιόδοξοι για τους επόμενους τρεις μήνες, ενώ οι Αμερικανοί traders έχουν μετατραπεί σε απαισιόδοξους.

Όσον αφορά τις μετοχές, οι κλάδοι τεχνολογίας, υγείας και ενέργειας είναι από τους πιο δημοφιλής σε Αμερική και Κίνα, ενώ οι Ιάπωνες προτιμούν τον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας, το real estate και τους κλάδους των ιατρικών υπηρεσιών γενικότερα.

Όσον αφορά στο Forex, οι Ιάπωνες αναμένουν ενίσχυση του γεν τους επόμενους μήνες, ενώ οι Αμερικανοί προβλέπουν ανατίμηση του δολαρίου έναντι του γεν.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της Monex Group, οι Ιάπωνες φαίνονται διατεθειμένοι να αγοράσουν ιαπωνικές μετοχές κάποια στιγμή μέσα στους επόμενους 3 μήνες. Επίσης, οι επενδυτές οι οποίοι σχεδιάζουν να αγοράσουν μετοχές είναι σημαντικά περισσότεροι από αυτούς που σκοπεύουν να ρευστοποιήσουν γεγονός που δείχνει την πίστη των επενδυτών σε άνοδο του Nikkei.

Σχετικά με το ποια χρηματιστηριακή αγορά προσφέρει περισσότερο ελκυστικές ευκαιρίες για το επόμενο τρίμηνο, οι Ιάπωνες πιστεύουν ότι οι καλύτερες ευκαιρίες είναι στην Αμερική και την Ιαπωνία. Η προτίμηση των Ιαπώνων στη Wall Street παραμένει ισχυρή εδώ και πολλούς μήνες. από την άλλη, οι Αμερικανοί επενδυτές έγιναν λιγότερο αισιόδοξοι για την συνέχεια της ανόδου της Wall Street.

Facebook Comments