'

Απορρίφθηκε η πρόταση της ΝΔ για σύσταση προανακριτικής επιτροπής για Κουρουμπλή, Ξανθό & Πολάκη

Σταματάκου Σταματίνα

Απορρίφθηκε η πρόταση της ΝΔ για σύσταση προανακριτικής επιτροπής για Κουρουμπλή, Ξανθό & Πολάκη, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Ολoκληρώθηκε η ψηφοφορία για την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για σύσταση προανακριτικής επιτροπής με στόχο τη διερεύνηση ενδεχομένων ευθυνών των τριών υπουργών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, Παναγιώτη Κουρουμπλή, Ανδρέα Ξανθό και Παύλο Πολάκη μετά από μία δεκάωρη συνεδρίαση στην Ολομέλεια της Βουλής. 

Η μυστική ψηφοφορία έγινε με τρεις κάλπες και ψήφισαν 267: 
Παναγιώτης Κουρουμπλής  86 υπέρ - 151 κατά - 1 παρών - 29 άκυρα 
Ανδρέας Ξανθός                  88 υπέρ - 145 κατά - 1 παρών 
Παύλος Πολάκης                  86 υπέρ - 149 κατά - 1 παρών           

Απείχαν οι βουλευτές του ΚΚΕ και της Ένωσης Κεντρώων. Η Χρυσή Αυγή υπερψήφισε. Οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Ποταμιού (Κίνημα Αλλαγής) χρησιμοποίησαν δικό τους ψηφοδέλτιο το οποίο θεωρήθηκε άκυρο. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος διαφοροποιήθηκε και υπερψήφισε.

Η συζήτηση χαρακτηρίστηκε από το "σκληρό ροκ" ανάμεσα στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη. Βαριές αλληλοκατηγορίες μεταξύ των δύο ανδρών οι οποίες κορυφώθηκαν σε μία έντονη λογομαχία. Εντύπωση προκάλεσε όχι τόσο η στάση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης που δεν υπερψήφισε, ως αρχικά αναμενόταν, αλλά η επιλογή Βενιζέλου να σπάσει τη γραμμή Γεννηματά και να υπερψηφίσει. 

Το MarketNews.gr κάλυψε όλη τη συνεδρίαση, αναλυτικό ρεπορτάζ εδώ.