Σκληρό ροκ ανάμεσα στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη στη συζήτηση της πρότασης της Νέας Δημοκρατίας για σύσταση προανακριτικής επιτροπής στην Ολομέλεια της Βουλής με στόχο τη διερεύνηση ενδεχομένων ευθυνών των τριών υπουργών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, Παναγιώτη Κουρουμπλή, Ανδρέα Ξανθό και Παύλο Πολάκη, που έχουν διαχειριστεί χαρτοφυλάκια της Υγείας.

Η αρχή της κόντρας έγινε από την επίθεση του κ. Μητσοτάκη προς τον πρωθυπουργό αλλά κυρίως από την αρχή της ομιλίας του πρωθυπουργού ο οποίος είπε: “Αναρωτιόμουν όλη μέρα εάν αξίζει τον κόπο να έρθω στη Βουλή και να σπαταλήσω μέρος του πολύτιμου χρόνου μου για να βρεθώ σε μια κακοστημένη απόπειρα αντιπερισπασμού που επιχειρεί η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης με μια πρόταση που την θυμήθηκαν ξαφνικά μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου της Novartis. Αν έχει νόημα να σπαταλάμε τον χρόνο μας και να παρακολουθούμε την άσκηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε μια προσπάθεια αντιπερισπασμού”. 

Με τον κ. Μητσοτάκη να ζητά το λόγο και να υπενθυμίζει σε υψηλούς τόνους ότι είναι υποχρέωση του πρωθυπουργού να παρίσταται στο κοινοβούλιο: Η παρουσία σας στο κοινοβούλιο δεν είναι σπατάλη χρόνου αλλά θεσμική υποχρέωση… ίσως έτσι να αντιληφθείτε και τη διάκριση των εξουσιών την οποία συστηματικά παραβιάζετε. Υπάρχουν υπουργοί σας που δεν έχουν έρθει ποτέ να απαντήσουν σε επίκαιρες ερωτήσεις βουλευτών της ΝΔ όπως ο κ. Χουλιαράκης που έχει αναβάλλει πολλές φορές την παρουσία του εδώ”. Με τον Αλέξη Τσίπρα να του ανταπαντά ότι ο προηγούμενος πρωθυπουργός εμφανιζόταν στη Βουλή μόνο για καμία ομιλία του στον προϋπολογισμό. 

Ο κ. Μητσοτάκης δεν παρέλειψε να απαντήσει και στο σχόλιο του πρωθυπουργού ο οποίος χαρακτήρισε την ομιλία του ως “ξέπονη”, η οποία γέμισε απελπίσία τους βουλευτές της ΝΔ και τους κοίμισε: “Εγώ δεν εκπαιδεύτηκα στα αμφιθέατρα των αντιπαραθέσεων δεν χρειάζεται να ανεβάζω τους τόνους για να προσελκύω το χειροκρότημα. Δεν θα δεχθώ καμία υπόδειξη ούτε για το ήθος ούτε για τον τρόπο που αρθρώνω τον κοινοβουλευτικό μου λόγο”. 

Ο πρωθυπουργός απάντησε στον κ. Μητσοτάκη ότι οι εκλογές θα γίνουν στην προκαθορισμένη ημερομηνία και όχι με σκανδαλολογία. 

Ο Αλέξης Τσίπρας στο τέλος της ομιλίας του χαρακτήρισε τον κ. Μητσοτάκη ως “γιαλαντζί φιλελεύθερο” του οποίου το κόμμα έχει καταλάβει η ακροδεξία πτέρυγα. 

Facebook Comments