Στο μικροσκόπιο του Μαξίμου οι πολιτικές κινήσεις Τσίπρα, Καρυστιανού και Σαμαρά

6 λεπτά ανάγνωση
19 Μαΐου 2026

Η κινητικότητα που καταγράφεται το τελευταίο διάστημα γύρω από πιθανές νέες πολιτικές πρωτοβουλίες έχει προκαλέσει έντονο προβληματισμό στο Μέγαρο Μαξίμου.

Με την κυβέρνηση να παρακολουθεί στενά τις κινήσεις των Αλέξη Τσίπρα, Μαρίας Καρυστιανού και Αντώνη Σαμαρά. Παρότι δημόσια επιχειρείται να διατηρηθούν χαμηλοί τόνοι, στο παρασκήνιο έχει ήδη ξεκινήσει η επεξεργασία στρατηγικής για την αντιμετώπιση πιθανών πολιτικών ανατροπών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο κυβερνητικό επιτελείο θεωρούν ότι η πιθανή επιστροφή του κ. Τσίπρα μέσω νέου πολιτικού φορέα δεν απειλεί άμεσα τη Νέα Δημοκρατία, αλλά κυρίως το ΠΑΣΟΚ και τον Νίκο Ανδρουλάκη. Στο Μαξίμου εκτιμούν ότι ο πρώην πρωθυπουργός θα επιχειρήσει να επανασυσπειρώσει απογοητευμένους ψηφοφόρους της Κεντροαριστεράς και του παλιού ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς όμως να έχει εύκολη πρόσβαση στο κοινό της ΝΔ.

Την ίδια στιγμή, ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί η δυναμική που εμφανίζει η Μαρία Καρυστιανού, κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα. Κυβερνητικά στελέχη θεωρούν ότι ενδεχόμενη πολιτική της κάθοδος μπορεί να δημιουργήσει σοβαρές ανακατατάξεις στον χώρο δεξιότερα της ΝΔ, επηρεάζοντας κόμματα όπως η Ελληνική Λύση και η ΝΙΚΗ. Ωστόσο, δεν αποκλείουν διαρροές και από τη δεξαμενή των αναποφάσιστων, όπου υπάρχουν αρκετοί πρώην ψηφοφόροι της ΝΔ.

Παράλληλα, στο εσωτερικό της κυβερνητικής παράταξης παραμένει ανοιχτό το ζήτημα του Αντώνη Σαμαρά. Οι συνεχείς παρεμβάσεις του πρώην πρωθυπουργού και οι συζητήσεις περί δημιουργίας νέου κόμματος έχουν εντείνει τη νευρικότητα στο κυβερνητικό στρατόπεδο. Στο συνέδριο της ΝΔ, αρκετά στελέχη συζητούσαν ανοιχτά το ενδεχόμενο νέας πολιτικής κίνησης από τον κ. Σαμαρά, με φόντο τις διαφωνίες στα εθνικά θέματα και την εξωτερική πολιτική.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι το πολιτικό σκηνικό εισέρχεται σε περίοδο αυξημένης αστάθειας, με το Μέγαρο Μαξίμου να επιχειρεί ήδη να προλάβει πιθανές απώλειες και νέες εσωκομματικές ισορροπίες.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μ. Βορίδης: «Όσες πιθανότητες έχει η ΝΔ να πάρει 80% άλλες τόσες πιθανότητες έχει το ΠΑΣΟΚ να είναι πρώτο κόμμα»

Με αιχμηρό τρόπο σχολίασε ο Μάκης Βορίδης τα σενάρια πολιτικής ανατροπής και

Κ. Μητσοτάκης: «Η ΝΔ σε διαρκή εκλογική ετοιμότητα με ορίζοντα το 2027»

Σε κλίμα έντονης πολιτικής κινητοποίησης ολοκληρώθηκε το συνέδριο της ΝΔ, με τον

ΝΔ: Συνέδριο restart για τρίτη τετραετία και εκλογική αντεπίθεση

Με το βλέμμα στις επόμενες εθνικές εκλογές, η ΝΔ ανοίγει σήμερα το