Οι επενδυτές αποδείχθηκε ότι είχαν προεξοφλήσει πολύ περισσότερα από αυτά που ο Mario Draghi πραγματικά αποκάλυψε στη σημερινή συνέντευξη Τύπου. Με τις πιέσεις των προηγούμενων ημερών στο ευρώ, οι επενδυτές περίμεναν να ακούσουν το ύψος των αγορών ABS.

Ο Mario Draghi είπε μόνο ότι το πρόγραμμα θα έχει διάρκεια δυο ετών, αλλά δεν ανέφερε πουθενά ξεκάθαρα το ύψος του προγράμματος. Άφησε μόνο να εννοηθεί ότι το ύψος αυτό θα είναι €1 τρισ. καθώς έθεσε ως στόχο τα επίπεδα του ισολογισμού της ΕΚΤ το 2012. Η απόσταση αυτή είναι πράγματι €1 τρισ.

Οι επενδυτές έχουν ήδη ξεκινήσει να κλείνουν τις θέσεις short στο EUR/USD και όλα δείχνουν ότι θα μπορούσαμε να έχουμε μια βραχυπρόθεσμη αλλαγή τάσης, την ώρα που οι χρηματιστηριακοί δείκτες προσπαθούν να αποφύγουν ένα ακόμα sell off.

Στην ουσία της συνέντευξης Τύπου, ο Mario Draghi επανέλαβε τις εκτιμήσεις της ΕΚΤ για τον πληθωρισμό και την ανάπτυξη ενώ για μια ακόμα φορά ξεκαθάρισε ότι η ΕΚΤ δε μπορεί από μόνη της να φέρει την ανάπτυξη. Θα χρειαστούν κι άλλες ενέργειες από τις χώρες της ΕΕ τις οποίες και κάλεσε να τις εφαρμόσουν.

Στις επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων σχετικά με περισσότερες λεπτομέρειες για το πρόγραμμα ABS, ο Mario Draghi δεν είπε κάτι διαφορετικό. Πλέον τα βλέμματα όλων στρέφονται και πάλι στις αγορές και στις αντιδράσεις των επενδυτών.

Facebook Comments