Το δρόμο προς την επιτυχία έχει χαράξει ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος επιβεβαιώνει διαρκώς ότι είναι το νέο μεγάλο αστέρι του τένις. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, έχει καταπλήξει το χώρο με την τόσο γρήγορη άνοδο του αλλά και με την ικανότητα του να αντιμετωπίζει στα ίσια ακόμα και τους κορυφαίους του αθλήματος. Ο άνθρωπος που έκανε όλη την Ελλάδα να παρακολουθεί τένις, είναι εδώ για να μείνει και έχει ακόμα πολλά χρόνια μπροστά του για να κατορθώσει ό,τι ονειρεύεται ένας τενίστας παγκοσμίου φήμης.

Και τι να πει κανείς για τον άνθρωπο που στα 20 του χρόνια κέρδισε το Φέντερερ; Με εκπληκτική συγκρότηση, ο Τσιτσιπάς πήρε τη νίκη με 3-1 σετ στο Αυστραλιανό Όπεν, για να κερδίσει στη συνέχεια τον Αγκούτ και να πάει στα ημιτελικά του τουρνουά απέναντι στο Ναδάλ. Εκεί ο Ναδάλ νίκησε τον Τσιτσιπά με 3-0 σετ εμποδίζοντας τον να παίξει στα τελικά του Όπεν. Όμως ο Στέφανος στην πορεία του μέχρι εκεί, είχε καταφέρει ήδη πάρα πολλά. 

Ο Τσιτσιπάς, εκτός του ότι νίκησε το Φέντερερ, ένα εκ των δύο «τεράτων» του αθλήματος και παιδικό του ίνδαλμα, είναι και ο μοναδικός Έλληνας τενίστας που έχει καταφέρει να φτάσει ως τα ημιτελικά του Όπεν της Μελβούρνης. Μετά από το Αυστραλιανό Όπεν, ο Τσιτσιπάς βρέθηκε στη 12η θέση στα ATP rankings και συμμετείχε στο τουρνουά του Ρότερνταμ (ATP 500), όπου έχασε από τον Τζουμούρ με 2-1 σετ στον πρώτο γύρο της διοργάνωσης. Ο Τσιτσιπάς αποχαιρέτησε νωρίς την Ολλανδία, αφού δεν κατάφερε να δείξει το γνωστό καλό του εαυτό απέναντι στο Βόσνιο αντίπαλο του.

Η συνέχεια ωστόσο υπήρξε εξαιρετική για τον Τσιτσιπά, για τον οποίο φαίνεται πως μόνο ο ουρανός είναι το όριο. Μετά το Ρότερνταμ, σειρά είχε ο Όπεν 13 στη Μασσαλία (ATP 250), όπου ο «Στεφ» δε φάνηκε να πτοείται καθόλου από την ήττα του και κατέκτησε τον τίτλο, κερδίζοντας στον τελικό τον Μίκαελ Κουκούσκιν. Συνέχεια είχε το Ντουμπάι και τελικός πάλι για τον Τσιτσιπά, ο οποίος όμως ηττήθηκε αυτή τη φορά από το Φέντερερ με 2-0 σετ. Ο Τσιτσιπάς είναι πλέον στο Νο10 της παγκόσμια κατάταξης και γίνεται ο πρώτος Έλληνας που το καταφέρνει στην ιστορία. Με σπριντ μπήκε στα τερέν ο Τσιτσιπάς από την κανούργια χρονιά, αφού έχει καταφέρει να ανέβει 5 θέσεις από τη συμμετοχή του στο Αυστραλιανό Όπεν. Επισήμως πια, ο Έλληνας τενίστας βρίσκεται στο τοπ 10, πετυχαίνοντας έναν από τους βασικούς στου στόχους.

Στο δεύτερο γύρο του τουρνουά Indian Wells στην Καλιφόρνια  πήγε απευθείας ο Τσιτσιπάς, όμως ηττήθηκε στον πρώτο αγώνα από τον Καναδό Αλιασίμ και έτσι σταμάτησε νωρίς στη διοργάνωση. Επόμενη στάση του Τσιτσιπά το τουρνουά Miami Masters στις 18 Μαρτίου.

Facebook Comments