Ερντογάν: «Ίσως ανοίξουμε ως τζαμί την Αγιά Σοφία μετά τις εκλογές - η είσοδος θα είναι δωρεάν»

MarketNews

Ερντογάν: «Ίσως ανοίξουμε ως τζαμί την Αγιά Σοφία μετά τις εκλογές - η είσοδος θα είναι δωρεάν», ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Σε ακόμα μια προκλητική δήλωση προχώρησε ο  πρόεδρος της Τουρκίας σε συνέντευξη του στο τηλεοπτικό δίκτυο TGRT HABER.

Όπως ανακοίνωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν «μετά τις εκλογές ίσως η είσοδος στην Αγία Σοφία γίνει δωρεάν. Μπορούμε να ανοίξουμε την Αγία Σοφία όχι ως μουσείο αλλά ως τζαμί» ανέφερε χαρακτηριστικά ο τούρκος πρόεδρος και συνέχισε λέγοντας  πως «όπως στο τζαμί Σουλταναχμέτ ( Μπλε Τζαμί) έρχονται τουρίστες και δεν πληρώνουν, όπως και στο Σουλεϊμάνιε. Έτσι μπορούμε να κάνουμε και στην Αγία Σοφία. Να βγει από το καθεστώς μουσείου» κατέληξε ο Ερντογάν.

«Αυτή τη στιγμή πυρπολούν, επιτίθενται σε τζαμιά, ένα σωρό πράγματα γίνονται… Τα λένε αυτά χωρίς να σκεφτούν, τα λένε χωρίς να υπολογίζουν. Να με συγχωρούν, αλλά όλοι αυτοί δεν γνωρίζουν τον κόσμο. Ποιους έχουμε απέναντί μας. Γι’ αυτό ως πολιτικός ηγέτης, πριν μπω σε τέτοια παιχνίδια, κοιτάζω να μη χάσω την κατεύθυνσή μου», είχε υποστηρίξει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.