Αισθητή επιδείνωση του οικονομικού κλίματος στην Ευρωζώνη

MarketNews

Αισθητή επιδείνωση του οικονομικού κλίματος στην Ευρωζώνη, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Επιδείνωση και μάλιστα μεγαλύτερη του αναμενομένου παρουσίασε το οικονομικό κλίμα στην Ευρωζώνη τον Μάρτιο με τις επιχειρήσεις μεταποίησης, αλλά και υπηρεσιών να είναι ολοένα και πιο απαισιόδοξες.

Ο Δείκτης Οικονομικού Κλίματος (ESI), που προκύπτει από την μηνιαία έρευνα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής υποχώρησε στις 105,5 μονάδες από 106,2 τον Φεβρουάριο, έναντι εκτιμήσεων για μικρότερη πτώση στις 105,9 μονάδες.

Ο δείκτης χεπιριηματικού κλίματος διολίσθησε στο 0,55 τον Μάρτιο από 0,69 τον Φεβρουάριο, έναντι εκτιμήσεων ότι θα υποχωρήσει οριακά μόνο στις 0,66 μονάδες.

Στη βιομηχανία ο δείκτης βυθίστηκε στο -1,7 από -0,4, ενώ στις υπηρεσίες υποχώρησε στο 11,3 από 12,1. Αναλυτές, που συμμετείχαν σε πρόσφατη δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν ελαφρά πτώση των δεικτών στο -0,8 και 12 αντίστοιχα.

Παράλληλα οι προσδοκίες των καταναλωτών για τις τιμές σε ορίζοντα δώδεκα μηνών περιορίστηκαν επίσης, με τον σχετικό δείκτη να καταγράφει πτώση μίας μονάδας στο 17.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Ελλάδα ο Δείκτης Οικονομικού Κλίματος παρέμεινε σταθερός στις 101,3 μονάδες.