Ο ΣΥΡΙΖΑ έχτισε το πολιτικό του αφήγημα υβρίζοντας τους πάντες. Από τον Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ μέχρι τον (δοτό) Παπαδήμο και από τον Βενιζέλο μέχρι (φυσικά) τον Μητσοτάκη.

Χθες ο Μητσοτάκης δεν άφησε αναπάντητους του χυδαίους υπαινιγμούς του Αλέξη Τσίπρα και αυτό ήταν αρκετό για να βγάλει από τα ρούχα του τον Πρωθυπουργό. Αντί φύλλου συκής, ο Τσίπρας επιστράτευσε το διάσημο πλέον θράσος του ΣΥΡΙΖΑ και κατηγόρησε τον Μητσοτάκη για χαμηλό επίπεδο και κιτρινισμό, διαμαρτυρόμενος μάλιστα ότι ο πρόεδρος της ΝΔ ενέπλεξε την οικογένειά του.

Προφανώς λόγω κούρασης ο Αλέξης Τσίπρας δεν θυμάται τις δεκάδες αναφορές στην οικογένεια του Μητσοτάκη. Από το διαβόητο δάνειο του “Κήρυκα Χανίων” μέχρι τη μεσοτοιχία με τον Χριστοφοράκο. Ακόμη όμως και αν δεχτούμε ότι εκείνες οι αναφορές στόχευαν σε πολιτικά πρόσωπα και όχι στους συγγενείς του Μητσοτάκη, υπάρχει πάντοτε και το μένος κατά της Μαρέβας που ουδεμία ανάμιξη έχει με την πολιτική ζωή του τόπου. Ακόμη και χθες έκανε αναφορά στο σπίτι του Βολταίρου αλλά και στην εταιρεία ενδυμάτων ιδιοκτησίας της.

Η αναφορά στον τρόπο πλουτισμού της οικογένειας Τσίπρα από τον Μητσοάκη, ξάφνιασε ακόμη και τους νεοδημοκράτες. Ο πρόεδρος της ΝΔ δεν τους έχει συνηθίσει σε τέτοια αντιπαράθεση. Μέχρι τώρα ήταν αυτός που διαμαρτύρεται για το χαμηλό επίπεδο και τις αήθεις επιθέσεις. Αποφάσισε όμως να βάλει ένα τέλος στη μονόπλευρη “μπαλίτσα” που μέχρι τώρα έπαιζε μόνος του ο Πρωθυπουργός. Ίσως γιατί πλησιάζουμε στις εκλογές και θεώρησε ότι η αστική ευγένεια δεν είναι ο πρέπον χειρισμός απέναντι σε τέτοιες επιθέσεις.

Πολλοί θεωρούν ότι ο Μητσοτάκης “χάνει” από το κύρος του, βουτώντας στον βούρκο του ξεκατινιάσματος. Το ίδιο θεωρεί και ο Τσίπρας. “Μας κάνει δώρο” είπε χαρακτηριστικά. Όσες φορές όμως ο Μητσοτάκης επέλεξε στο παρελθόν να μην συρθεί σε τέτοιο επίπεδο αντιπαράθεσης, από τον ΣΥΡΙΖΑ τον παρουσίαζαν σαν “χλεχλέ” που έχει καταπιεί τη γλώσσα του. Μονά κερδίζω, ζυγά χάνεις.

Το ίδιο όμως κάνουν οι Ριζοσπάστες Αριστεροί σε κάθε περίπτωση. Η βία χωρίζεται εδώ και χρόνια σε καλή και κακή. Η γιούχα στις παρελάσεις προκαλείται από ακροδεξιούς ή από τον λαό που είναι με την ΠΦΑ. Ο διχασμός προκαλείται από όσους δεν συμφωνούν μαζί τους. Διαπλοκή είναι ο Κοκκαλής, μέχρι να κατέβει με το Ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. Όλοι οι δημοσιογράφοι είναι φερέφωνα εκτός από αυτούς που δουλεύουν στα κομματικά μέσα ή σε όσα ελέγχουν άμεσα. Ακόμη και οι μολότοφ “δεν έχουν κάτι κακό” και τέλος πάντων αν καίνε ανθρώπους, εξαρτάται από το σε ποια μεριά βρίσκονται. Πρόκειται προφανώς για την επέκταση του “ηθικού πλεονεχτήματος”. Επεκτάθηκε δε τόσο πολύ που “πιάνει” ακόμη και τους πρώην συντρόφους τους με τους οποίους διαφώνησαν στην πορεία.

Ο Μητσοτάκης αναφέρθηκε εκτός κειμένου στην οικογένεια του Πρωθυπουργού καθώς το έκανε στην δευτερολογία του. Η έκρηξη του τελευταίου είναι εύλογη διότι ο Τσίπρας αισθανόταν μέχρι τώρα ασφαλής ότι ο Μητσοτάκης δεν θα απαντήσει με τέτοιο λόγο. Ίσως γιατί βαθιά μέσα του τον θεωρεί υποδεέστερο και ανίκανο να ¨τσαμπουκαλευτεί” όπως κάνει ένας σωστός επαναστάτης. Αιφνιδιάστηκε.

Ήταν άλλωστε πλημμελώς προετοιμασμένος να αμυνθεί για το γιοτ και αυτό προκάλεσε τον εκνευρισμό του, όπως και τον εκνευρισμό των περισσότερων στον ΣΥΡΙΖΑ. Ξεσπάθωσε διαμαρτυρόμενος για την “υποκλοπή” της προσωπικής του ζωής. Δεν θυμάμαι όμως ανάλογη έκρηξη όταν είχαν διαρρεύσει οι φωτογραφίες στις οποίες προσπαθούσε να στήσει μια ομπρέλα στην παραλία. Δεν τον ενόχλησε η διατάραξη της ιδιωτικότητάς του. Απλώς δεν μπορεί να διαχειριστεί την κατάσταση. Διότι δεν διστάζει να προσπαθήσει να πείσει για τα πάντα και τα αντίθετά τους. Να υποστηρίξει όμως ότι τα γιοτ που πηγαίνει ο ίδιος είναι “τίμια γιοτ” και αυτά που ανεβαίνει ο Μητσοτάκης “γιοτ της διαπλοκής” είναι δύσκολο να το πιστέψουν ακόμη και οι οι πιο θρήσκοι… Διαβάστε περισσότερα στο Dailypost.gr

Facebook Comments