Βρισκόμαστε λίγες ημέρες πριν τη διεξαγωγή των Ευρωπαϊκών, Περιφερειακών και Δημοτικών εκλογών και η κυβέρνηση δίνει τα ρέστα της προκειμένου να επιτύχει μια έντιμη όσο και διαχειρίσιμη ήττα. Ταυτόχρονα έχει στραμμένο το βλέμμα της στις εθνικές εκλογές με στόχο να αποτρέψει την αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας. Στην προσπάθεια της αυτή δεν διστάζει να υπονομεύσει τις προοπτικές της οικονομίας, κλονίζοντας την εμπιστοσύνη δανειστών και επενδυτών. Βλέποντας τις παροχές από κοινωνικής άποψης, το μόνο που έχουμε να πούμε είναι ότι προσπαθεί να κοροϊδέψει αυτούς στους οποίους υποσχέθηκε καλύτερες μέρες και τελικά τους γέμισε με περισσότερους εφιάλτες.

Οι σημερινοί τύποι γνωρίζουν πολύ καλά ότι η πτώση τους από την εξουσία σε συνδυασμό με την αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας θα αποτελέσει ένα εφιαλτικό σενάριο, καθώς θα ανοίξουν πολλές υποθέσεις οι οποίες σχετίζονται με την πρόκληση ζημίας εις βάρος του Δημοσίου αλλά και σειρά σκανδάλων σε διάφορους τομείς. Για τον λόγο αυτό και κόντρα στις τοποθετήσεις των δανειστών αλλά και της Τραπέζης της Ελλάδος μοιράζουν λεφτά, μειώνουν τον ΕΝΦΙΑ ή τον ΦΠΑ, κάνουν ρουσφέτια και προσπαθούν να μας πείσουν ταυτόχρονα ότι δεν υπάρχει κάτι το μεμπτό, όταν την ίδια στιγμή οι αγορές, μας τιμωρούν με υψηλότερα επίπεδα επιτοκίων. Άρα, έχουμε την πρώτη απόδειξη ότι η σημερινή κυβερνητική συμμορία εργάζεται μόνο για το κόμμα και την επόμενη μέρα και όχι για τη χώρα.

Ο ένοικος του Μαξίμου θέλει να εμφανιστεί ως φιλολαϊκός επιστρέφοντας στους πολίτες ένα πολύ μικρό μέρος από το τεράστιο τίμημα που καταβάλλουν από το 2015 λόγω των ανοησιών της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και της “περήφανης διαπραγμάτευσης”. Αυτοί που κυβερνούν αποτελούν τους… άριστους επιτήδειους, εκμεταλλεύονται τους χρήσιμους ηλίθιους και ποντάρουν στους πρόθυμους βλαμμένους! Τα σημερινά πολιτικά κατακάθια έχουν στιγματίσει και ναρκοθετήσει την πορεία της οικονομίας, διαλύουν κρίσιμες δομές και υποδομές της χώρας, βιάζουν θεσμικά αρχές και διαδικασίες της αστικής δημοκρατίας μας, “τσογλανοποιούν” το μεγαλύτερο τμήμα του ελληνικού λαού και απαξιώνουν τα πάντα.

Πριν από κάποια χρόνια είχε ανέβει στο φουσκωτό “πεντάμετρο” σκάφος ενός δημοσιογράφου ο Άδωνις Γεωργιάδης και είχε γίνει ο κακός χαμός. Τώρα, που ανακαλύφθηκαν οι διακοπές του “ηγέτη” σε κότερο εφοπλιστικής οικογένειας δεν τρέχει τίποτα. Μάλιστα, ο ίδιος ο “ηγέτης” δεν έχει πρόβλημα αν υπουργοί και στελέχη της κυβέρνησης κάνουν βόλτες ή… ξεκουράζονται σε πολυτελή κότερα! Το θράσος και η υποκρισία τους δεν έχουν όρια. Όπως επίσης και οι… συριζιές περί 7ήμερης εργασίας σε επιχειρήσεις 7ήμερης λειτουργίας. Δηλαδή, πρέπει να είναι κάποιος πολύ ηλίθιος για να πιστέψει ότι στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ όπου τα τραίνα κυκλοφορούν σχεδόν 24 ώρες το 24ωρο, οι εργαζόμενοι δουλεύουν 7 ημέρες την εβδομάδα ή 365 μέρες τον χρόνο! Είναι δύο παραδείγματα για τον ελεεινό τρόπο με τον οποίο πολίτεύονται τα σημερινά πολιτικά “απορρίμματα”.

Η πιο χυδαία κυβέρνηση της σύγχρονης Ελλάδας προσπαθεί να εξαγοράσει συνειδήσεις με παροχές που αποτελούν ένα πολύ μικρό μέρος από τη μακροπρόθεσμη ζημία που προκλήθηκε στους πολίτες. Είναι σαν να έχει χτυπηθεί ένας από αυτοκίνητο, να έχει χάσει το 50% του αίματος και να του δίνει ο θύτης μία φιάλη περιμένοντας από το θύμα του να ακούσει και ευχαριστώ! Οι παροχές είναι μια συνηθισμένη πρακτική στην Ελλάδα, η οποία δημιούργησε μια αρρωστημένη νοοτροπία στους πολίτες. Και είναι μια πρακτική αριστερής και κομμουνιστικής εμπνεύσεως που αγνοεί τα δεδομένα και τις ισορροπίες σε μια οικονομία. 

Όλες οι παροχές της κυβέρνησης Τσίπρα αποτελούν προϊόν μιας εγκληματικής πολιτικής, ενώ όσοι τους ψηφίσουν εξ αυτού του λόγου, τότε μάλλον έχουν κοντή μνήμη ή είναι ανόητοι ή λειτουργούν ως παράσιτα. Η σημερινή κυβέρνηση μάλιστα έχει ναρκοθετήσει το μέλλον της επόμενης καθώς μέσα από τις παροχές, θέλει να τη φέρει σε δύσκολη θέση. Μοιράζουν τώρα λεφτά τα οποία δοκιμάζουν τις αντοχές της οικονομίας και έτσι όταν έρθει η στιγμή για την κατάργηση αρκετών εξ  αυτών, να έχουν το πάνω χέρι ως αντιπολίτευση και να κουνάνε το δάκτυλο. Οι κουτοπονηριές τους είναι παροιμιώδεις, αλλά η στόχευση τους είναι πραγματικά αξιοζήλευτη, καθώς γνωρίζουν ότι έχουν να κάνουν με μια χώρα όπου μεγάλο τμήμα των πολιτών δεν διαθέτουν στοιχειώδη λογική. 

Η ιστορία θα γράψει ότι η κυβέρνηση των τυχοδιωκτών ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προκάλεσε ζημία άνω των 200 δισ. ευρώ σε βάθος πολλών ετών, υποθήκευσε το μέλλον της οικονομίας για δεκαετίες και προσπαθεί “να ρίξει στάχτη στα μάτια του κόσμου” με ωραιοποιημένες καταστάσεις, εκφράσεις ή συνθήματα που όμως δεν ισχύουν. Είναι σαν να περιφέρεις έναν καρκινοπαθή που έχει το χρώμα του και μπορεί να σταθεί όρθιος, αλλά εσωτερικά οι μεταστατικοί όγκοι αυξάνονται με ραγδαίους ρυθμούς. Οι τύποι που διαμόρφωσαν το αντιμνημονιακό ρεύμα και εκμαύλισαν συνειδήσεις έρχονται να εφαρμόσουν απροκάλυπτα στην πράξη την εξαγορά συνειδήσεων. Πρόκειται για τυχοδιώκτες που θέλουν να εκμεταλλευτούν το γεγονός ότι σε αυτήν εδώ τη χώρα υπάρχει ένα μεγάλο τμήμα του εκλογικού σώματος που έχει μνήμη… χρυσόψαρου ή βολεύεται.

Στις 26 Μαίου και στις 2 Ιουνίου, το μήνυμα των πολιτών πρέπει να είναι σαφές, καθαρό και σαρωτικό: οι λαϊκιστές και τυχοδιώκτες της Αριστεράς πρέπει να υποστούν συντριπτική ήττα σε όλα τα επίπεδα για την κοροϊδία και τον εμπαιγμό εις βάρος του λαού. Θα είναι η αρχή για να έρθει το τελειωτικό χτύπημα στις προσεχείς εθνικές εκλογές. Αν το εκλογικό σώμα δεν τα… πολυκαταλαβαίνει όλα αυτά περί εξαγοράς συνειδήσεων και… κοιμάται τον ύπνο του δικαίου επικροτώντας τη λογική των σημερινών τυχοδιωκτών της εξουσίας τότε είναι προφανές τι φταίει για το κατάντημα μας. Και αυτό που φταίει είναι η ανοησία και η ηλιθιότητα μας…  

Facebook Comments