Προσκλητήριο Μητσοτάκη: “Η νίκη της ΝΔ θα είναι όλων των Ελλήνων”

MarketNews

Προσκλητήριο Μητσοτάκη: “Η νίκη της ΝΔ θα είναι όλων των Ελλήνων”, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Μήνυμα αισιοδοξίας και βεβαιότητας για επικράτηση της ΝΔ στις ευρωεκλογές έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Θεσσαλονίκη.

«Αναλαμβάνω την ευθύνη να ενώσω τους Έλληνες και να γράψουμε μαζί τη δική μας ιστορία. Η νίκη της ΝΔ θα είναι η νίκη της φωτεινής Ελλάδας. Κυρίως όμως θα είναι νίκη όλων των Ελλήνων» είπε και απηύθυνε μήνυμα ενότητας όλων των Ελλήνων και μιας μεγάλης πολιτικής αλλαγής σε ολόκληρη τη χώρα.

Οπως είπε ο κ. Μητσοτάκης, δεν επέλεξε τυχαία την πρωτεύουσα της Μακεδονίας ως τελευταίο σταθμό της προεκλογικής περιόδου. “Στη Θεσσαλονίκη καθρεφτίζεται η ελληνική Ιστορία που πάντα μας θυμίζει ποιοι είμαστε και πού θέλουμε να φτάσουμε. Από εδώ ξεκίνησε για να μεγαλώσει την Ελλάδα ο Ελευθέριος Βενιζέλος, εδώ εκφώνησε, το 1974, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, την ιστορική του ομιλία, που στέριωσε την Δημοκρατία, εδώ μίλησε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης όταν οδήγησε την παράταξη στον εκλογικό θρίαμβο του 1990. Γιατί η Μακεδονία είναι η Ελλάδα και γιατί η ιστορία αυτού του τόπου μας θυμίζει ότι το έθνος μας μεγαλουργεί μόνο όταν είναι ενωμένο, κι όταν η ελληνική σημαία κυματίζει πιο ψηλά από τα κομματικά λάβαρα” τόνισε ο αρχηγός της ΝΔ εστιάζοντας από τα πρώτα κι όλας λεπτά της ομιλίας του στη συμφωνία των Πρεσπών.

“Ο κ. Τσίπρας υπηρέτησε τις προτεραιότητες άλλων κέντρων, ερήμην της Βουλής και του ελληνικού λαού. Έβαλε το εθνικό συμφέρον στη ζυγαριά των δικών του επιδιώξεων. Εγώ πήρα από την αρχή μια ξεκάθαρη θέση. Στάθηκα απέναντι στο λάθος του ΣΥΡΙΖΑ που προσπάθησε να διχάσει τους Έλληνες. Διαφώνησα ακόμη και με ισχυρούς Ευρωπαίους, που πίεζαν για τα δικά τους συμφέροντα. Έγινα δυσάρεστος σε κάποιους, γιατί πάνω από όλα έβαλα το καλό της χώρας. Κατέθεσα πρόταση δυσπιστίας εναντίον της κυβέρνησης. Ήθελα να αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του και να φανερωθεί ο πραγματικός ρόλος διαφόρων ψευτοπατριωτών” είπε και χαρακτήρισε καθήκον του “να προστατέψει τη χώρα -και ειδικά την Βόρεια Ελλάδα- από τις αρνητικές συνέπειες των Πρεσπών”.

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύθηκε ότι η επόμενη κυβέρνηση θα λάβει μια δέσμη συγκεκριμένων μέτρων που θα θωρακίζουν το μακεδονικά προϊόντα, θα υλοποιήσει ένα ειδικό αναπτυξιακό πρόγραμμα για τον ελληνικό βορρά, και όλα αυτά “διατηρώντας” όπως τόνισε χαρακτηριστικά “το δικαίωμα του βέτο στην επιθυμία των γειτόνων μας να μπουν στην ΕΕ”