Προ ημερών, πριν μπει σε μια τηλεοπτική του συνέντευξη, ο Αλέξης Τσίπρας γύρισε και είπε σε παριστάμενους τη φράση «ή ο Κυριάκος ξέρει κάτι που δεν ξέρω ή τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα γι’ αυτούς». Από τους παριστάμενους εξελήφθη ως μήνυμα κλεισίματος της ψαλίδας και εικόνας ντέρμπι στις ευρωεκλογές.

Όπως αποδεικνύεται εκ των πραγμάτων, ο κ. Τσίπρας δεν ήξερε κάτι που μάλλον ήξερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Στην πορεία, όμως, το έμαθε, όπως γράφαμε χθες. Άλλαξαν οι δημοσκόποι στην αυλή του Μαξίμου και ο Χριστόφορος Βερναρδάκης πια δεν είναι ο μόνος κύριος του παιχνδιού. Σημειωτέον, άλλοι μαξιμινοί χρεώνουν στον Βερναρδάκη παραπληροφόρηση του Τσίπρα, αλλά αυτό θα το δούμε στην πορεία.

Το πρόβλημα του Μαξίμου, λοιπόν, είναι ότι τα νούμερα δεν αλλάζουν, όσο και αν αλλάζουν τα πρόσωπα που επεξεργάζονται τις έρευνες. Εξ αυτού, συνεπώς, προκύπτει μια ενδιαφέρουσα εξέλιξη. Ο Αλέξης Τσίπρας, αλλά και ο Χριστόφορος Βερναρδάκης άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο για πρόωρες εκλογές τον Ιούνιο, αν και εφόσον…

Είναι γνωστό ότι ο κ. Τσίπρας αισθάνεται κυρίαρχος του παιχνιδιού. Είναι, όμως, αντιμέτωπος μεθαύριο με το πρώτο ηχηρό χαστούκι της πολιτικής του καριέρας και αυτό, αν μη τι άλλο, προκαλεί ανησυχία. Αυτό που κάνει τώρα το Μαξίμου είναι να εργαλειοποιεί το ενδεχόμενο ήττας του, για να συσπειρώσει ψηφοφόρους. Λέει, ουσιαστικά, ότι δεν πρέπει να ηττηθεί ή έστω πρέπει να…ηττηθεί λίγο ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλιώς θα έχει αποδοκιμαστεί το κυβερνητικό σχέδιο και θα πρέπει να γίνουν εκλογές, μάλλον στις 30 Ιουνίου.

Για να το μεταφράσω αλλιώς: δώστε και…σώστε στην κάλπη, για να μην πάμε ατάκτως στις εκλογές. Το ζήτημα είναι ότι ελάχιστοι είναι πλέον οι αναποφάσιστοι, οι οποίοι «τσιμπάνε».

Ο εξ απορρήτων

Facebook Comments