Η αξιοπιστία μιας χώρας “χτίζεται” με πολύ κόπο και με τεράστια προσπάθεια. Η εμπιστοσύνη “χτίζεται” με ρυθμούς… χελώνας και μπορεί να εξαφανιστεί με ταχύτητες μιας… Ferrari!

Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει το βαρύ φορτίο της τάχιστης αποκατάστασης της αξιοπιστίας μας στο εξωτερικό, έτσι ώστε να μπούμε δυναμικά στο monitor και να πάψουμε να είμαστε οι… ελεεινοί συγγενείς, έτσι όπως μας είχαν καταντήσει με τα καμώματα τους οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Η κυβέρνηση μέσα σε λιγότερο από 4 εβδομάδες από την ημέρα των εκλογών και σχεδόν δύο εβδομάδες από την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης δουλεύει σαν να βρίσκεται στο μέσο της τετραετίας. Είναι μια κυβέρνηση που λειτουργεί σε συνθήκες έκτακτης ανάγκης. Σχεδιάζει, υλοποιεί, παρεμβαίνει, επεμβαίνει και αντιμετωπίζει. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης γνωρίζει ότι έχει αναλάβει ταυτόχρονα και το τεράστιο βάρος των 4,5 ετών της διακυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου και… σία!  Ένα κόστος που θα χρειαστούν πολλά χρόνια για να μαζευτεί. Υποστήκαμε ζημία ή απώλεια διαφυγόντων εισοδημάτων άνω των 200 δισ. ευρώ. Φανταστείτε ότι ακόμη έχουμε capital controls.

Η προηγούμενη κυβέρνηση άφησε πολλές ναρκοθετημένες ζώνες που αγγίζουν ευαίσθητες κοινωνικές ισορροπίες, ως αποτέλεσμα των δεσμεύσεων που απορρέουν από το τρίτο και αχρείαστο μνημόνιο. Η κατάργηση της “προσωπικής διαφοράς” για 1.500.000 συνταξιούχους είναι στο τραπέζι, οι αντικειμενικές αξίες θα αυξηθούν σε δύο δόσεις, το αφορολόγητο όριο αν και δεν θα μειωθεί, εντούτοις δοκιμάζεται. Για να μην πούμε για τη ΔΕΗ, τα ΕΛΤΑ, το υπερδιογκωμένο κράτος των μετακλητών και των ημετέρων, καθώς και την εγκληματική υπερφορολόγηση. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης λειτουργεί ως πραγματικός μάνατζερ έχοντας στήσει μια καλοδουλεμένη μηχανή. Όσο για τις συγκρίσεις με τους προηγούμενους, πραγματικά είναι να μας πιάνει απελπιστία!

Το κράτος που παρέδωσαν οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πάσχει και μάλιστα σοβαρότατα, σε όλα τα επίπεδα. Αποκλειστικά υπεύθυνοι για την κατάσταση αυτή είναι οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και οι Τσίπρας-Καμμένος. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με σχέδιο, ισχυρές προσωπικότητες, τεχνοκράτες, μέθοδο και σύστημα, καθορίζει το πλαίσιο πάνω στο οποίο θα βαδίσει η χώρα τις επόμενες δεκαετίες. Από την επομένη των Ευρωεκλογών και μέχρι σήμερα αξίζει να παρακολουθήσουμε την πορεία των επιτοκίων των κρατικών τίτλων που βρίσκονται σε ιστορικό χαμηλό αλλά και του Χρηματιστηρίου Αθηνών που βρίσκεται σε υψηλό 4,5 ετών. Έπρεπε να φύγουν τα βαρίδια των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για να ξαναμπούμε στον ίσιο δρόμο και να ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία. Έστω και αν το θλιβερό χθες των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει υπονομεύσει και ναρκοθετήσει σε όλα τα επίπεδα την πορεία της χώρας…

Την Τρίτη, είχαμε μια απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας με υψηλό συμβολισμό. Αποδέσμευσε 113 τόνους χρυσού, αξίας 1 δισ. ευρώ, που κρατούσε ως ενέχυρο στο θησαυροφυλάκιο της και αποτελούσε περιουσία του Ελληνικού Δημοσίου. Δεν είναι τυχαία η εξέλιξη αυτή. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσωπικά και η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας εκπέμπουν πλέον σε παγκόσμιο επίπεδο έναν άλλον αέρα. Ένα αέρα που θα επιτρέψει την ενεργοποίηση τεράστιων επενδυτικών προγραμμάτων στη χώρα μας. Πάμε να γίνουμε ένα σοβαρό και αξιόπιστο κράτος. Και θα γίνουμε, γιατί πολύ απλά δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη λειτουργεί ως κυβέρνηση έκτακτης ανάγκης. Αυτό είναι εξαιρετικά θετικό. Δείχνει ότι μέσα σε εξαιρετικά περιορισμένους χρόνους λαμβάνει αποφάσεις οι οποίες έχουν πολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα για την οικονομία και την κοινωνία. Εδώ είμαστε για να εντοπίσουμε και τα λάθη, ώστε να διορθωθούν γρήγορα. Η νέα τετραετία, με τη… φούρια που έχει μπει η κυβέρνηση, μπορεί να αποτελέσει τη βάση για να γίνει η Ελλάδα ένα εντυπωσιακό success story παγκοσμίων διαστάσεων. Το μέτρο, η λογική, το αυτονόητο και η αποτελεσματικότητα μέσα σε ελάχιστους χρόνους, είναι τα στοιχεία που θα μας καταστήσουν αξιόπιστους. Τότε και μόνο τότε θα μας εμπιστευτεί η διεθνής κοινόητα, ώστε να διοχετεύσει τεράστια κεφάλαια σε μια χώρα όπου παίζονται πολλά στοιχήματα. Περιμένουμε τα καλύτερα και αισιοδοξούμε. Αν μη τι άλλο, η σημερινή κυβέρνηση φαίνεται ότι μπορεί να κάνει τη μεγάλη ανατροπή και να αποκαταστήσει την αξιοπιστία της χώρας με ρυθμούς… Ferrari!

Facebook Comments