Με αφορμή τη διεξαγωγή της Hμερίδας «Reputation Pharma 2019: Εξέλιξη Φήμης Φαρμακευτικού κλάδου στην Ελλάδα» την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου στις 9:30 π.μ. στην Αίγλη Ζαππείου, ο Πρόεδρος του PhRMA Innovation Forum, Μάκης Παπαταξιάρχης  σχολιάζει το τι σημαίνει καλή φήμη για τον PIF αλλά και πώς την διεκδικεί.

Όπως αναφέρει, «το PhRMA Innovation Forum στην κεντρική παρουσίαση των θέσεων του έχει επισημάνει ότι ο βασικός στόχος της Καινοτόμου Φαρμακευτικής Βιομηχανίας είναι να εγγυάται  καλύτερες και ποιοτικότερες συνθήκες πρόσβασης και οικονομικής προσιτότητας των νέων καινοτόμων θεραπειών στους ασθενείς στην Ελλάδα».

Ο Πρόεδρος του PhRMA Innovation Forum, σημειώνει ότι «ο ελληνικός πληθυσμός αξίζει και δικαιούται αναβαθμισμένης φαρμακευτικής περίθαλψης και υψηλής ποιότητας υπηρεσίες υγειονομικής κάλυψης. Μέσα στο πλαίσιο αυτό, η καινοτόμος Φαρμακευτική Βιομηχανία ανταποκρινόμενη στο διαχρονικό αίτημα των ασθενών για θεραπεία και ίαση, είναι αφοσιωμένη στις αξίες της κλινικής έρευνας, της οικονομικής ανάπτυξης και της κοινωνικής προόδου».

Προσθέτει ακόμη ότι «τo Phrma Innovation Forum, με υψηλό το αίσθημα ευθύνης προς τους Έλληνες ασθενείς και τις μελλοντικές γενιές αποδεδειγμένα αποτελεί βασικό συνομιλητή στο διάλογο για την υγεία και τη φαρμακευτική περίθαλψη, σε συνεργασία με τους εκπροσώπους των ασθενών, την πανεπιστημιακή και επιστημονική κοινότητα, και τους κυβερνητικούς και πολιτειακούς θεσμούς, έτσι ώστε να καθοριστούν εκείνες οι  συνιστώσες ενός μίγματος πολιτικών υγείας που θα δώσουν βιώσιμες και αποτελεσματικές λύσεις με διαφάνεια και σεβασμό στην ελληνική κοινωνία». 

Facebook Comments