«Γιατί διάλεξε ο κύριος Τσίπρας, τον κύριο Παπαγγελόπουλο ως υπουργό Δικαιοσύνης που ήταν στη Νέα Δημοκρατία παλαιότερα και Διοικητής στην ΕΥΠ επί Καραμανλή»;

Αυτή η φράση του βουλευτή της ΝΔ Κωνσταντίνου Κυρανάκη ήταν αρκετή για να μετατραπεί η Βουλή σε πανεπιστημιακό αμφιθέατρο. Ήταν επίσης αρκετή για να ανακαλύψουν άπαντες τη χυδαιότητα της δεξιάς στο πρόσωπο του νεαρού βουλευτή, ο οποίος αποκάλεσε «κότα λειράτη» τον Παύλο Πολάκη.

Είναι δεδομένο ότι όταν αποφασίζεις να ανακατεύεσαι με τα κοινά, οφείλεις να διατηρείς την ψυχραιμία σου και ενδεχομένως μπορεί κανείς να θεωρήσει ότι ο Κυρανάκης την έχασε. Μπορεί και όχι. Μπορεί απλώς να επιχείρησε να προβοκάρει τον αψύ Κρητικό, προκειμένου να χάσει εκείνος την ψυχραιμία του και να προσφέρει ένα ακόμη από τα συνήθη show.

Το να διαπιστώνει όμως κανείς ότι ο Κυρανάκης προέβη σε αθλιότητες και έβρισε χυδαία τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι συμμετείχαν στην επιτροπή είναι ακραίο. Οι άνθρωποι οι οποίοι έχουν ανεχθεί τον Πάνο Καμμένο εντός του κοινοβουλίου να ουρλιάζει «στα τέσσερα» και τον πρώην Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να μιλάει με απαξιωτικές φράσεις απευθυνόμενος στον πρόεδρο της τότε αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη και μάλιστα στον ενικό, καμώνονται ότι παρεξηγήθηκαν από τη φοβερή ύβρη Κυρανάκη.

Είναι επίσης ακραίο το γεγονός ότι παρεξηγούνται από τη φράση «κότα λειράτη» όχι επειδή δεν έχει ξανακουστεί στη Βουλή αλλά κυρίως διότι τους ενόχλησε -λένε- το πεζοδρομιακό ύφος του Κυρανάκη. Φαίνεται ότι η αριστερά θέλει να διατηρεί το υβριστικό πλεονέκτημα, Να αποκαλεί όλους τους άλλους γερμανοτσολιάδες, δωσίλογους, πουλημένους αλλά να μη σηκώνει μύγα στο σπαθί της αν κάποιος τολμήσει να αποκαλέσει οποιοδήποτε στέλεχός της «κότα»Ίσως τους πείραξε το λειρί…

Την ίδια ώρα που διυλίζουν τον κώνωπα ή έστω την λειράτη κότα, αποφεύγουν να αναφερθούν στο γεγονός ότι ένας άλλος Βουλευτής, της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Γκιόλας κυνήγησε -σύμφωνα με τα ρεπορτάζ- τον Κυρανάκη και τον έσπρωξε φωνάζοντάς του «Φύγε από εδώ ρε και μη φωνάζεις». Ο Κυρανάκης σύμφωνα με μαρτυρίες, έβαλε τα χέρια πίσω από την πλάτη για να μην υπάρξει καμία υπόνοια αντεπίθεσης. Ο κος Γκιόλας, εν συνεχεία ζήτησε συγγνώμη από τον κο Κυρανάκη, γεγονός που μόνο θετικά μπορεί να αντιμετωπίσει κανείς αλλά αποτελεί μια έμμεση παραδοχή της άστοχης ενέργειάς.

Προηγουμένως ο ίδιος ο Πολάκης που άδραξε την ευκαιρία να εμφανιστεί ως «θεσμικός» απαντώντας στην αρχική ερώτηση του Κυρανάκη (τον οποίο μάλιστα αποκάλεσε και προβοκάτορα) φέρεται να είπε: «Τι θες και εκτίθεσαι; Δεν σου φτάνει που σε μάζεψε την άλλη φορά η Ντόρα»;

Αμέσως μετά το επεισόδιο ο Πολάκης έσπευσε να προκαταλάβει τις εξελίξεις εξιστορώντας όσα είχαν συμβεί εντός της επιτροπής. Στην ανάρτησή του στο προσφιλές του Facebook, ο Πολάκης εξαντλεί τα ανθρώπινα όρια της «θεσμικότητας» και αναφέρει ότι: «Δεν αναγνωρίζουμε την αντισυνταγματική, αντικοινοβουλευτική απόφαση εξαίρεσης μας με την πρόφαση να κληθούμε ως “μάρτυρες” (σ.σ. συμπεριλαμβάνει και τον Τζανακόπουλο)».

Το να επιχειρείς να ταυτίσεις ή έστω να συγκρίνεις τον Κυρανάκη με τον Πολάκη μοιάζει αδιανόητο μετά τα όσα έχει κάνει εδώ και χρόνια ο πρώην αναπληρωτής Υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ και επειδή ο Κυρανάκης τόλμησε να πει τη φοβερή βρισιά «κότα λειράτη». Τα κομματικά ελεγχόμενα media έχουν φυσικά λόγο να κάνουν τη συγκριση. Ανάλογα φυσικά με την πολιτική τους αφετηρία, το ποια συμφέροντα θέλουν ή νομίζουν ότι εξυπηρετούν.

Αν κάτι μπορεί να καταλογίσει κανείς στον Κυρανάκη για το χθεσινό επεισόδιο είναι ότι έδωσε λαβή στον προκλητικό πρώην αναπληρωτή Υπουργό Υγείας να σηκώσει ξανά τους τόνους αποπροσανατολίζοντας την επιτροπή από τα πραγματικά γεγονότα. Αυτός άλλωστε ήταν ο στόχος του Πολάκη από την πρώτη στιγμή. Να προκαλέσει ένταση. Να μετατρέψει την επιτροπή σε ρίνγκ και να την ευτελίσει. Θυμίζω ότι στις πρώτες συνεδριάσεις της επιτροπής δεν δεχόταν να πάει ως μάρτυρας, με μόνο στόχο να τον σύρει ο φρούραρχος. Αυτή τη χάρη δεν του την έκανε τότε η ΝΔ αλλά ο Πολάκης, συνεχίζει απλώς να ψάχνει για αφορμή.

Facebook Comments