Τηλεδιασκέψεις και τον Αύγουστο και τρεις φορές την εβδομάδα προανήγγειλε ο πρωθυπουργός στην σύσκεψη που είχε με τον Σωτήρη Τσιόδρα, το Βασίλη Κικίλια, τον Νίκο Χαρδαλιά και άλλους με αφορμή την διασπορά των κρουσμάτων του κορωνοϊού.

Διαπιστώθηκε, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ότι μεν η αύξηση των κρουσμάτων δεν έχει οδηγήσει σε σημαντική επιδείνωση των επιδημιολογικών δεικτών, αλλά τονίστηκε η ανάγκη επαγρύπνησης και αυστηρής εφαρμογής των μέτρων για την αποφυγή του συνωστισμού και για τη χρήση μάσκας.

Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και τους χώρους διασκέδασης, όπου θα ενισχυθούν οι έλεγχοι.

«Αν κρίνετε ότι πρέπει να σημάνετε συναγερμό για τη λήψη κάποιου μέτρου, μην διστάσετε να το κάνετε έγκαιρα», τόνισε ο πρωθυπουργός στους επιστήμονες.

Στη σύσκεψη μετείχαν ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιος για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Άκης Σκέρτσος, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ο επικεφαλής της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων του Υπουργείου Υγείας, καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας και ο Κίμων Δρακόπουλος, καθηγητής Επιστήμης των Δεδομένων.

Νωρίτερα:

Συναγερμός έχει σημάνει στην κυβέρνηση για την ανοδική τάση των κρουσμάτων κορωνοϊού.

Όπως τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας σε εξέλιξη βρίσκεται τηλεδιάσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου στην οποία εξετάζεται η πορεία του πορεία του κοροναϊού στη χώρα μας, καθώς τα ημερήσια κρούσματα οποία αυξάνονται ανησυχητικά.

Σε αυτή συμμετέχουν ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο Σωτήρης Τσιόδρας, ο Νίκος Χραδαλιάς, ο Παναγιώτης Αρκουμανέας και ο Κίμων Δρακόπουλος.

Όπως είπε ο κ. Πέτσας, «η Ελλάδα είναι σε καλύτερη κατάσταση από πολλές άλλες χώρες», ενώ χαρακτήρισε «απαράδεκτα τα φαινόμενα των συναθροίσεων».

«Λέμε όχι στον συνωστισμό, δεν γινόμαστε λιγότερο άνθρωποι αν αποφύγουμε τις κοινωνικές συναθροίσεις. Κερδίσαμε την πιο δύσκολη μάχη, όχι ακόμα τον πόλεμο».

Ο υψηλός αριθμός κρουσμάτων έρχεται σε μία ιδιαίτερη κρίσιμη περίοδο, καθώς τόσο οι ειδικοί όσο και η κυβέρνηση «μπαίνουν» σε ρυθμούς Δεκαπενταύγουστου λαμβάνοντας από τώρα όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να μην υπάρξει έξαρση και συνωστισμός σε μία από τις μεγαλύτερες γιορτές της ορθοδοξίας.

Εκτός από τα μέτρα που ανακοινώθηκαν πριν λίγες μέρες, όπου η χρήση μάσκας γίνεται υποχρεωτική και σε άλλους εσωτερικούς χώρους εκτός των σούπερ μάρκετ, οι ειδικοί δεν σταματούν να τονίζουν πως ο κίνδυνος δεν έχει φύγει ακόμη και πως σε καμία περίπτωση δεν είναι ώρα για εφησυχασμό.

Facebook Comments