Τι να πρωτοπεί κάποιος, ακόμα και αν δεν είναι προκατειλημμένος, για όσα ισοπεδώνει καθημερινά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ τον τελευταίο ένα χρόνο στη χώρα. Όντας ως το κόκαλο αριστεροί, κάθε τι που δομεί και χαρακτηρίζει την Αστική Δημοκρατία το χλευάζουν, πρώτα και κύρια με τη συμπεριφορά τους απέναντι στους υποστηρικτές της με πραγματικά ακραίο, αγενή και εχθρικό τρόπο και κατά δεύτερον με τις πράξεις μιας εξουσίας που δολίως απέκτησαν.

Έχουμε αναρωτηθεί ποιο είναι τώρα, αυτή τη στιγμή, το Εθνικό Σχέδιο Ανάτασης της χώρας ή τουλάχιστον, μιας και δύσκολα να περιμένουμε ένα σοβαρό και στοιχειοθετημένο οικονομικό – κοινωνικό – εθνικό πλάνο, αν έχει γίνει μια βασική χαρτογράφηση των προβλημάτων και των πιθανών λύσεων; Θεωρώ πως το πιθανότερο είναι, στην αναζήτηση αυτή να ταλαιπωρηθούμε αδίκως σε ένα σκοπίμως δαιδαλώδες λόγω αριστερής κουλτούρας, ανικανότητας και ψεύδους, υποτιθέμενου πλάνου ανασύνθεσης της χώρας από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Τα προβλήματα στην Ελλάδα είναι πρωτίστως ιδεολογικά, τόσο στην αιτία όσο και στη λύση τους. Πλέον όμως οι λύσεις τους αποδεδειγμένες εκ’ των πραγμάτων, είναι φιλελεύθερες, ενώ τα αίτιά τους βαθιά αριστερά. Βάσει προβλέψεων και δεδομένου ότι παρουσιάζονται μεγάλες πλέον πιθανότητες η ύφεση να συνεχίσει περαιτέρω το 2016, είναι προφανές πως μεγεθύνεται το κόστος ευκαιρίας για την ελληνική οικονομία. Ορισμένα κύρια στοιχεία παρουσιάζουν έντονα τη στασιμότητα που έχει βυθιστεί η οικονομία, όπως η συνεχιζόμενη απώλεια παραγωγής, εισοδήματος, απασχόλησης, φυσικού και ανθρώπινου κεφαλαίου, κοινωνικών παροχών, δημοσίων έργων κ.α..

Δυστυχώς, η ελληνική κοινωνία -ακόμα- κωφεύει απέναντι στη συμπεριφορά της Κυβέρνησης, μια συμπεριφορά πλήρως αντικοινωνική και αντι-θεσμική. Με δομημένες και σταθμισμένες πράξεις που υποδηλώνουν μια ριζωμένη έχθρα κατά της Αστικής Δημοκρατίας. Ο -καταστατικός χάρτης- του αστικού πολιτισμού και της αστικής αντίληψης, δέχεται από αναλήψεως της εξουσίας από την παρούσα κυβέρνηση, έναν ανελέητο πόλεμο, καθοριστικό για την επιβίωση του -καθεστώτος- τους και της δικής μας δομημένης πραγματικότητας.

Το πλαίσιο ανοχής που -ακόμα- δομείται γύρω από τους κυβερνώντες της χώρας μας, η βουβή αντιμετώπισή τους, η νωχελικότητα και η αδράνεια μας, η έλλειψη αντίληψης της σημασίας του να είμαστε ενεργοί πολίτες, ο φόβος της ιδεολογικής ταυτοποίησης κ.α., δίνουν πεδίο δράσης στους πολέμιους μιας κουλτούρας που έδωσε λαμπρούς καιρούς στην Ελλάδα μετά από  πραγματικά σκοτεινές εποχές.

Η Ελλάδα κινούμενη στην παρούσα λογική, θα οδηγηθεί πολύ σύντομα σε καταστάσεις που ήδη ορισμένοι πλήρως απελευθερωμένοι εδώ και καιρό από το δημιουργικό χαρακτήρα της συλλογικότητας, της κοινωνίας και της πολιτείας, εξωτερικεύουν σε επίπεδο ικανό να δομηθεί, συνθήκες και τάσεις πρόσφορες σε διλήμματα που εχθρεύονται βασικές αρχές του αστικού μας πολιτισμού.

 

Facebook Comments