Τον Απολογισμό Βιώσιμης Ανάπτυξης 2015 δημοσίευσε ο Όμιλος ΟΤΕ,αποτυπώνοντας τη συνεισφορά του στην οικονομία και την κοινωνία, το περιβάλλον και την ανάπτυξη των ανθρώπων, επιβεβαιώνοντας ότι το βιώσιμο επιχειρείν είναι αναπόσπαστο κομμάτι της επιχειρηματικής του πρακτικής, και σε περιόδους κρίσης.

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων ο απολογισμός, ο όμιλος ΟΤΕ αύξησε την κοινωνική του προσφορά σε περισσότερα από 3,2 εκατ. ευρώ το 2015, στηρίζοντας ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες. Οι δράσεις του Ομίλου ΟΤΕ για την κοινωνία περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων: τη στήριξη της εκπαίδευσης των νέων με 750.000 ευρώ μέσω του προγράμματος υποτροφιών, την ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων των παιδιών με διαγωνισμούς εκπαιδευτικής ρομποτικής, αλλά και των ατόμων 50 ετών και άνω με το Πρόγραμμα «Πρόσβαση στον Ψηφιακό Κόσμο». Σταθερή είναι και η στήριξη κοινωφελών οργανισμών που φροντίζουν παιδιά με 550.000 ευρώ, η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας αλλά και δράσεων που προάγουν τον πολιτισμό και τον αθλητισμό και ενισχύουν τις τοπικές κοινωνίες. Από τις ενέργειες του Ομίλου τη χρονιά που πέρασε ξεχωρίζει η στήριξη του Λιμενικού Σώματος, καλύπτοντας τις δαπάνες επισκευής και συντήρησης 52 πλοίων και σκαφών με τα οποία η Ελληνική Ακτοφυλακή ανταποκρίθηκε με επιτυχία σε 2.200 περιστατικά έρευνας και διάσωσης χιλιάδων ανθρώπων. Από τις δράσεις του Ομίλου ΟΤΕ για την κοινωνία υπολογίζεται ότι ωφελήθηκαν πάνω από 1,2 εκατ. άνθρωποι.

Ο Απολογισμός Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ομίλου ΟΤΕ είναι διαθέσιμος μόνο σε ηλεκτρονική μορφή στο www.okosmosmaskalyteros.gr.

Facebook Comments