Ο ΓΔ έκλεισε με κέρδη 0,6% την περασμένη Παρασκευή με τα εβδομαδιαία κέρδη να αγγίζουν το 3,0%. Ο τραπεζικός κλάδος έκλεισε με άνοδο 1,2% και με συνολικά εβδομαδιαία κέρδη 15%. Ο όγκος συναλλαγών παρέμεινε σε χαμηλά επίπεδα (€30,4 εκατ.) με τα €3,6 εκατ. από αυτά να αφορούν σε προσυμφωνημένες συναλλαγές. Η Alpha έκλεισε με κέρδη 3,4% και η ΠΕΙΡ με κέρδη 0,7% ενώ η Eurobank κατέγραψε απώλειες 1,6% και η ΕΤΕ απώλειες 0,5%. Στις εκτός τραπεζών μετοχές, κέρδη 1,1% για την ΤΕΡΝΑ και 1,1% για την Coca Cola. 

Intalot: Αποτελέσματα δευτέρου τριμήνου ανακοίνωσε η εταιρία

Εντός των εκτιμήσεων της αγοράς τα αποτελέσματα της Intralot, με τα έσοδα να σημειώνουν αύξηση 13% σε ετήσια βάση, τα κέρδη να σημειώνουν άνοδο 10,4% και τα EBITDA άνοδο 17,1% σε ετήσια βάση στα €44,4 εκατ. Σημαντικά είναι τα κέρδη της εταιρίας από τις διεθνείς δραστηριότητές της. 

Τράπεζες: Αναμένονται και νέες προβλέψεις αλλά και αντικατάσταση στελεχών

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι ελληνικές τράπεζες θα βρεθούν αντιμέτωπες με σημαντικές συνέπειες στην περίπτωση που δεν εκπληρώσουν τον τριμηνιαίο στόχο για τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, όπως έχει συμφωνηθεί. Φαίνεται ότι δεν υπάρχει καν Plan B ακόμα και για την περίπτωση που η οικονομία κινηθεί χειρότερα στους επόμενους μήνες καθώς οι δανειστές επιμένουν για μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων κατά 40%. Σε περίπτωση που ο στόχος χαθεί για δυο συνεχόμενα τρίμηνα, οι τράπεζες θα πρέπει να αναλάβουν και νέες προβλέψεις παράλληλα με σειρά άλλων μέτρων, ενώ θα υπάρξουν και αλλαγές σε τραπεζικά στελέχη. 

Fitch: Επιβεβαίωσε την αξιολόγηση CCC 

Στην αξιολόγηση για τη χώρα μας, ο οίκος Fitch επιβεβαίωσε την πιστοληπτική ικανότητα CCC. Ο οίκος τόνισε ότι η ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης και η δεύτερη δόση από τον ESM αποτελούν δείγμα βελτίωσης των σχέσεων με τους πιστωτές αλλά η Fitch επιμένει ότι τα ρίσκα είναι μεγάλα. Η Fitch εκτιμά ότι η Ελλάδα θα έχει αρκετή ρευστότητα μέχρι και το δεύτερο τρίμηνο του 2017.

Facebook Comments