Ήταν Τρίτη 11 Ιουνίου του 2013. Η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά, χωρίς την έγκριση της Βουλής, με μία πράξη νομοθετικού περιεχομένου το απόγευμα εκείνης της μέρας ανακοίνωσε το τέλος της Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης και την απόλυση 2.656 εργαζομένων σε περίοδο κρίσης. Την ίδια νύχτα με επέμβαση των ΜΑΤ έριξε μαύρο στην ΕΡΤ, έριξε μαύρο στα δημοκρατικά αισθήματα, έριξε μαύρο στην ίδια την κυβέρνηση.

Ήταν Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου του 2016. Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξη Τύπου της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, έχοντας προηγηθεί ένας διάτρητος και εντόνως αμφισβητούμενος τρόπος χορήγησης των τηλεοπτικών αδειών, αναφέρεται στο μαύρο που θα ρίξει στα ιδιωτικά κανάλια και τους εργαζόμενούς τους ως κατόρθωμα. Απαντούσε με κυνισμό και θράσος στους δημοσιογράφους που θα μείνουν άνεργοι σε περίοδο κρίσης. Αλλά και με εκνευρισμό.

Το μαύρο που προανήγγειλε ότι θα ρίξει σηματοδοτεί σίγουρα ένα τέλος, πιθανώς και το δικό του και της κυβέρνησής του γιατί το μαύρο δεν έχει αποχρώσεις. Χθες το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ1 επέλεξε να μην προβάλει καν τις ερωτήσεις τόσο της δημοσιογράφου του Alpha Ευαγγελίας Τσικρίκα όσο και της δημοσιογράφου του Star Ειρήνης Σαββοπούλου. Αντ αυτού επέλεξε να προβάλει αποκλειστικά την απάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα, επίσης χθες, ο υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, αυτός που απειλούσε ότι θα βάλει τους δημοσιογράφους των βοθροκάναλων τρία μέτρα κάτω από τη γη, επιτέθηκε στη δημοσιογράφο του Alpha Ευαγγελία Τσικρίκα με μία κατάπτυστη ανακοίνωση -ιδίως για έναν υπουργό- από κάθε άποψη. Στοχοποίησε μία εργαζόμενη και εν δυνάμει απολυμένη. Και είναι τόσο γελοίος που παραθέτει φωτογραφίες της με στελέχη της Νέας Δημοκρατίας χωρίς όμως να σκέφτεται ότι κάνει ρεπορτάζ του συγκεκριμένου κόμματος και στις φωτογραφίες βρίσκονται κι άλλοι συνάδελφοί της, οπότε είναι αναμενόμενο να υπάρχουν.

Από τη “σεισάχθεια” στη ΔΕΘ του 2014 στο “Ο τζάμπας πέθανε” στη ΔΕΘ του 2016 ένα μνημόνιο δρόμος. Αυτός που συστρατευόταν με το κίνημα “ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ” μιλούσε με περισσή (τζάμπα) μαγκιά για νταβατζιλίκια και αεριλίκια σε δύο γυναίκες που πιθανώς θα χάσουν τις δουλειές τους σε λίγους μήνες σε περίοδο κρίσης. Τις επέπληττε γιατί -λέει- έχυσαν κροκοδείλια δάκρυα για την ΕΡΤ και δεν έκλαψαν για τους συναδέλφους τους που απολύθηκαν την περίοδο της κρίσης. Ο άνθρωπος που δεν έχει εργαστεί ποτέ του και πούλησε ΑΕΡΑ σε τρεις εκλογικές αναμετρήσεις -τις οποίες κέρδισε- τόλμησε να πει με μαγκιά μπράβου-νταβατζή-αεριτζή “Το αεριλικί και το νταβατζιλίκι τελείωσε” έχοντας μπροστά του εν δυνάμει ανέργους. Ο πιο εκδικητικός νεοφιλελές της ιστορίας καθίσταται αμφίβολο αν θα μπορούσε να φθάσει την χθεσινή του αντιμετώπιση. Ο Αλέξης Τσίπρας νιώθει μάγκας που θα ρίξει μαύρο. Ο Νίκος Παππάς νιώθει ως απόλυτος αρχινταβατζής που ορίζει εκείνος τη μοίρα χιλιάδων εργαζομένων. Ο Παύλος Πολάκης νιώθει ως ο κυρίαρχος που επανατοποθετεί παντοιοτρόπως όποιον (του) ξεφεύγει. Η ΕΡΤ και οι άνθρωποί της νιώθουν περήφανοι που στηρίζουν τους νέους νταβατζήδες που ρίχνουν μαύρο στους συναδέλφους τους;

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΥΓ: Κύριε Πολάκη τώρα τι έχετε να πείτε;

Facebook Comments