Η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται σε πόλεμο με τον εαυτό της και αυτό απειλεί να εκτροχιάσει ένα βασικό μέρος της διάσωσης της χώρας, που περιλαμβάνει την πώληση κρατικών περιουσιακών στοιχείων για την αποπληρωμή του χρέους και την προσέλκυση ξένων επενδύσεων, αναφέρει σε δημοσίευμα της η Wall Street Journal που κάνει ειδική μνεία στον υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη.

Όπως σημειώνει, την ημέρα που ο κ. Σπίρτζης ορίστηκε υπεύθυνος για το μεγαλύτερο μέρος του φιλόδοξου προγράμματος αποκρατικοποιήσεων της Ελλάδας, ορκίστηκε να διασφαλίσει ότι θα αποτύχει.

Ο αριστερός υπουργός Υποδομών της Ελλάδας έχει αντισταθεί σε κάθε πώληση δρόμων, αεροδρομίων και τρένων, παρόλο που τόσο ο ίδιος όσο και η κυβέρνησή του έχουν υποσχεθεί ότι θα αντλήσουν 50 δισ. ευρώ από ιδιωτικοποιήσεις ως μέρος του διεθνούς προγράμματος διάσωσης της χώρας, αναφέρει το δημοσίευμα.

“Ελπίζω η συμφωνία να μην καρποφορήσει” δήλωσε ο Χρ. Σπίρτζης αφού η κυβέρνησή του, υπό πίεση από τους πιστωτές, ενέκρινε την πώληση 14 περιφερειακών αεροδρομίων σε γερμανό επενδυτή. Όταν τελικά αναγκάστηκε να υπογράψει τη συμφωνία το έκανε με “μεγάλο πόνο” όπως είχε δηλώσει με τρεμάμενη φωνή μιλώντας σε ελληνικό ραδιοφωνικό σταθμό. 

Όπως σημειώνει η WSJ, οι ηγέτες του κυβερνώντος κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ περιοδεύουν ανά τον κόσμο, από τη Νέα Υόρκη στη Σαγκάη, για να δελεάσουν τους επενδυτές να έρθουν στην Ελλάδα και να δώσουν ώθηση στην οικονομία, όμως οι ρίζες του ΣΥΡΙΖΑ στην μαρξιστική αριστερά που τάσσεται κατά της παγκοσμιοποίησης, καθιστούν τις ιδιωτικοποιήσεις δύσκολα αποδεκτές.

Facebook Comments