«Παγώσαμε το νόμο-γέφυρα για την προσωρινή ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου» δήλωσε την Τρίτη στο Star η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη σχολιάζοντας τις προσπάθειες συγκρότησης του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης.

«Η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να ακολουθήσει την απόφαση του ΣτΕ και αυτό θα κάνει» τόνισε, υποστηρίζοντας ότι είναι η πρώτη φορά που μια κυβέρνηση αντιδρά άμεσα και συμμορφώνεται με δικαστική απόφαση.

«Διαμορφώνεται ένα κλίμα συναίνεσης και θα το ενισχύσουμε» ανέφερε, καλώντας τη ΝΔ «να τηρήσει ώριμη στάση που θα ανταποκρίνεται στον θεσμικό ρόλο της».

Αναφερόμενη στη Διάσκεψη των Προέδρων που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, είπε ότι έγινε ένα σημαντικό βήμα προς τη συναίνεση, γεγονός που ρίχνει μεγάλο βάρος στην αξιωματική αντιπολίτευση.

«Είδαμε ότι διαμορφώνεται ένα κλίμα συναίνεσης, θα το ενισχύσουμε» υπογράμμισε, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να ανασταλούν τα άρθρα του νόμου Παππά, για τα οποία αντιδρούσε η ΝΔ, ενώ σημείωσε ότι δεν θα προχωρήσει και η νομοθετική παρέμβαση που θα ρύθμιζε το μεταβατικό ραδιοτηλεοπτικό τοπίο.

Παράλληλα, κάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση να συμμετάσχει στη συγκρότηση του ΕΣΡ, υπογραμμίζοντας πως και ο πρόεδρος της Βουλής και ο υπουργός Επικρατείας αλλά και η ίδια ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης έχουν ξεκαθαρίσει σε κάθε τόνο ότι, μόλις συγκροτηθεί το ΕΣΡ, θα αναλάβει πλήρως και ενισχυμένες αρμοδιότητες για τη ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου.

Πάντως, σε διαφορετικό μήκος κύματος από την κυβερνητική εκπρόσωπο, ο υπουργός Υποδομών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης δήλωσε ότι μέχρι τη δημοσίευση της απόφασης του ΣτΕ πρέπει να υπάρχει προσωρινή αδειοδότηση.

Τον τέως πρόεδρο του Αρείου Πάγου Αθανάσιο Κουτρομάνο πρότεινε στο μεταξύ για πρόεδρο του ΕΣΡ η ΝΔ. «Υπεύθυνο βήμα άρσης αδιεξόδου» χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος την πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τον κ. Κουτρουμάνο. «Πρόκειται για πρόσωπο με απόλυτα διαφανή δημόσια πορεία, εγνωσμένου κύρους και ευρύτατης αποδοχής, στο οποίο μπορούν να συμφωνήσουν όλες οι πολιτικές δυνάμεις» επισήμανε.
 

Facebook Comments