Εσύ που πριν λίγες μέρες εγκατέλειψες στα σκαλιά της Αγίας Φιλοθέης τέσσερα γατάκια κοιμάσαι ήσυχα τα βράδια; Εσύ που παράτησες τους δυο σκύλους με τα κουτάβια τους στο Χαϊδάρι θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος; Εσύ που δεν στείρωσες την γάτα σου και τον σκύλο σου και με ελαφρά τη καρδία τα πέταξες στο δρόμο είσαι ήσυχος με την συνείδηση σου; Αλήθεια, έχεις συνείδηση; Τι σκέφτηκες; « Ας γεννήσει με το καλό η μπεμπα, να δουν και τα παιδιά το θαύμα της γέννησης, ας τα μεγαλώσουμε να τα χαρούμε τα μωράκια και μετά θα τα αφήσουμε στην Αγία Φιλοθέη όπου υπάρχουν και άλλα γατάκια κι αυτά θα βρουν το δρόμο τους…».

Μήπως σκέφτηκες ότι αφού εγκαταλείπεις όλη την οικογένεια μαζί στο δρόμο “μια χαρά θα είναι, μαμά, μπαμπάς και τα κουτάβια θα βρουν τον δρόμο τους!”. Εσύ, λοιπόν, δεν νοιάστηκες ποιο δρόμο θα βρουν γιατί ο δρόμος που βρήκαν ήταν ο δρόμος της ασφάλτου, ο δρόμος όπου άφησαν την τελευταία τους πνοή! Εσύ θεωρείς τον εαυτό σου καλό άνθρωπο; Είσαι μάνα; Πατέρας; Μεγαλώνεις παιδιά;

Εσύ μάλλον δεν γνωρίζεις ότι η εγκατάλειψη ζώου αποτελεί ποινικό αδίκημα και διώκεται με νόμο από το 1981, εδώ και 34 χρόνια! Ότι ο νόμος 4235/2014 τιμωρεί αυτή τη μορφή κακοποίησης με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον ενός έτους και με χρηματική ποινή από 5.000 ευρώ έως 15.000 ευρώ. Η δε εγκατάλειψη ζώου είναι μορφή κακοποίησης αφού οδηγεί στον θάνατο και επισύρει και διοικητικό πρόστιμο από 300 ευρώ έως 30.000 ευρώ, το οποίο βεβαιώνει η Αστυνομία ανεξαρτήτως της ποινικής διαδικασίας.

Εσύ μάλλον δεν γνωρίζεις ότι υπάρχει και η λύση της στείρωσης. Ότι οι περισσότεροι δήμοι έχουν προγράμματα στειρώσεων για τα αδέσποτα ζώα. Ότι υπάρχουν οργανώσεις που μπορούν να σε βοηθήσουν να στειρώσεις το κατοικίδιο σου με πολύ χαμηλό κόστος και ότι δεν είναι λύση να ξεφορτώνεσαι τα κουτάβια/γατάκια όπου βρεις!

Εσύ λοιπόν πρέπει να μάθεις ότι: Μια αστειρωτη γάτα, ο σύντροφος της και τα παιδιά τους αφήνουν 66,088 απόγονους μέσα σε 6 χρόνια! και 67,000 οι σκύλοι! Εάν καταφέρουν να επιζήσουν! Ο μέσος ορος ζωής ενός αδέσποτου σκυλού είναι δυόμιση χρόνια και της γάτας λιγότερο από δυο! Εσύ που ξεφορτώνεσαι τα κουτάβια/γατάκια είσαι μόνος υπεύθυνος για τα χιλιάδες αδέσποτα που έχουμε στην χωρά μας . Δεν έχεις σκεφτεί ότι αυτά τα ζώα εσύ τα καταδικάζεις σε ένα αργό και βασανιστικό θάνατο από την πείνα και την κακουχία!

Εσύ να εύχεσαι να μην έρθει ποτέ η ώρα που τα παιδιά σου θα σε παρατήσουν σε κάποιο γηροκομείο επειδή εσύ θα τους έχεις μάθει πρώτος την εγκατάλειψη.

Και τέλος, εσύ να εύχεσαι να μην σε συναντήσω ποτέ στο δρόμο… !

 

 

Όποιος  επιθυμεί να υιοθετήσει ένα από τα 2 κουτάβια η τους γονείς τους που εγκαταλείψαν στον δρόμο στο Χαϊδάρι μπορεί να τηλεφωνήσει στο 6974004811.

Facebook Comments