Το 2015, εφόσον η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνέχιζε από εκεί που είχε μείνει η χώρα με τη συγκυβέρνηση Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ, θα είχαμε ολοκληρώσει την αξιολόγηση και το δεύτερο μνημόνιο και θα ετοιμαζόμασταν για άλματα. Δυστυχώς, μας ήρθε ένα τρίτο μνημόνιο (το πιο… περήφανο), ενώ ήδη γίνονται συζητήσεις και για τέταρτο ή ακόμη και για το ενδεχόμενο ενός… βελούδινου διαζυγίου με την Ευρωζώνη!

Δυστυχώς, η απροθυμία των πολιτικών δυνάμεων και κυρίως του σημερινού σχήματος ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να πουν την αλήθεια εγκαίρως στον ελληνικό λαό, ενίσχυσε τον λαϊκισμό και μας εκτροχίασε από τον δρόμο στον οποίο βρισκόμασταν. Η ελπίδα για το καλύτερο έχει μετατραπεί σε πλήρη αποδοχή του εφιάλτη για το χειρότερο. Δεν υπάρχει ελπίδα, δεν υπάρχει όραμα, δεν υπάρχει προοπτική. Ο λαός δοκιμάζοντας για πρώτη φορά την αριστερά και το συνονθύλευμα ψυχονευρωτικών λαϊκιστών της δεξιάς βρίσκεται πλέον αντιμέτωπος με τις συνέπειες των πράξεων του. Έχει μετανοήσει; Μάλλον όχι στο βαθμό που θα έπρεπε.

Ακόμη και σήμερα έχει ακόμη ελπίδες και επιχειρεί να… ανακαλύψει νέους σωτήρες. Βλέπει για παράδειγμα ότι ένας τύπος διατείνεται πως έχει πουλήσει την ελληνική διαστημική τεχνολογία στους ξένους και μαζί με διάφορες άλλες πηγές (;) έχει συγκεντρώσει ένα ποσό της τάξης των 600 δισ. ευρώ που μπορεί να μηδενίσει το δημόσιο αλλά και το ιδιωτικό χρέος της χώρας!!! Από την άλλη, βλέπει διάφορους απίστευτους τύπους που πέρασαν για ένα φεγγάρι και από την πολιτική, να μιλάνε για δραχμή. Μάλιστα, ένας συστήνει ότι πρέπει να γίνουμε ρωσόδουλοι καθώς σήμερα είμαστε «δυτικόδουλα ζώα». Μόνο έτσι θα σωθούμε δηλώνει αυτός ο κύριος. Μα, αν είναι τόσο απλά τα πράγματα, τι το πιο εύκολο να αναλάβει το σύνολο του ελληνικού χρέους η Ρωσία και να εξοφλήσει τα δάνεια που έχουμε πάρει από τους… κακούς δυτικούς και κυρίως από τους εταίρους μας στο ίδιο «μαγαζί» που λέγεται Ευρωζώνη! Αυτή τη στιγμή η Ελλάδα δανείζεται με επιτόκιο λίγο πάνω από το 1%, ενώ το επιτόκιο στη Ρωσία είναι στο 6%-7%. Βρες το λάθος…  

Ένας άλλος τύπος, μέσω τηλεοπτικού σταθμού διατείνεται ότι θα προχωρήσει η Σεισάχθεια και από την άλλη, εφόσον στείλεις μια επιστολή στην Εφορία για την αντισυνταγματικότητα του ΕΝΦΙΑ, τότε μπορείς και να μην πληρώσεις! Απίστευτα πράγματα. Το κυριότερο είναι ότι οι τύποι αυτοί χρησιμοποιούν ύβρεις που σε άλλη χώρα θα ήταν αρκετές για να τους πετάξουν στο πυρ το εξώτερον. Έχουν βρει λύσεις για όλα! Σίγουρα, η προσαρμογή του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ στη μνημονιακή πραγματικότητα ανοίγει δρόμους ώστε να ευδοκιμήσουν πολλά νέα «φρούτα» του λαϊκισμού, της κουτοπονηριάς, της λαμογιάς, της ζητιανιάς και της ψευτομαγκιάς του Έλληνα.

Τι συμβαίνει όμως και μετά από τόσα χρόνια αποκάλυψης της αλήθειας και του τέλους των ψεμάτων εξακολουθούν και βρίσκονται στο προσκήνιο πολιτικοί απατεώνες που μέσω μάλιστα τηλεοπτικών τους εκπομπών πουλάνε γεωπολιτική… μαγκιά, εύκολες λύσεις και εθνικό τσαμπουκά μαζί με… σκευάσματα; Τι συμβαίνει και έχουμε χιλιάδες συμπολίτες μας οι οποίοι πληρώνουν 25 και 50 ευρώ για να μάθουν από έναν απίστευτο τύπο το… καλά κρυμμένο μυστικό των 600 δισ. ευρώ; Τίποτα δεν είναι τυχαίο, αγαπητοί Συνέλληνες. Υπάρχει ένα δεδομένο της πρόσφατης (μνημονιακής) ιστορίας που δείχνει ότι αυτός ο λαός είναι προβληματικός. Ψήφισε 62% ΟΧΙ στο περυσινό δημοψήφισμα πιστεύοντας ότι με ένα «παπάκι» των 75 κ.ε. θα γονατίσει ένα τραίνο ταχείας κυκλοφορίας που αναπτύσσει ταχύτητα 600 χλμ. την ώρα. Είναι ο ίδιος λαός, που με ευκολία θα πίστευε ότι υπάρχει μια… νέα «Αγία Αθανασία του Αιγάλεω» ή ένα «θαυματουργό νερό» όπως αυτό του Καματερού.

Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Ένας λαός που από το 1981 και μετά συμβιβάστηκε με τη μετριότητα και το βόλεμα σε συνδυασμό με τη μόρφωση… αριστερού τύπου, δεν μπορεί να είναι έξυπνος. Κουτοπόνηρος και «βολεψάκιας» ναι. Έξυπνος όμως με τίποτα. Οι έξυπνοι λαοί αναζητούν τα αίτια της κρίσης, κάνουν αυτοκριτική και φωτίζουν τις πτυχές της εθνικής τους αυτογνωσίας για να δουν που είναι και που πρέπει να πάνε. Οι αμόρφωτοι λαοί είναι επιρρεπείς στον λαϊκισμό και στους πολιτικούς απατεώνες που τάζουν απαλλαγές από τον ΕΝΦΙΑ, δανεισμό από τη Ρωσία και τη Βενεζουέλα ή διαγραφή χρέους από τον… Ομπάμα, χωρίς αυτός να μας έχει δανείσει ούτε ένα σεντς! Για να είμαστε πιο συγκεκριμένοι ακόμη, εννοούμε ότι τέτοιες υποσχέσεις ακούμε και σήμερα από τύπους που βρίσκονται στο πολιτικό προσκήνιο ή επιχειρούν να μπουν σε αυτό ποντάροντας στη δυστυχία της δραχμής ή σε ορθόδοξα τόξα και άλλες τέτοιες ανοησίες. Και το χειρότερο απ΄ όλα είναι ότι όλοι αυτοί οι πολιτικοί τύποι εμφανίζονται περίπου και ως εν δυνάμει «εθνικοί ήρωες» που θα κατατροπώσουν Αμερικανούς, Γερμανούς, Τούρκους και ότι βάζει το μυαλό σας… Τρομάρα τους και τρομάρα μας!

Λοιπόν, για να ξεμπερδεύουμε μια και έξω. Όλοι αυτοί οι τύποι μόλις στριμωχτούν με επιχειρήματα θα αποκαλυφθούν πόσο απροκάλυπτοι ψεύτες είναι. Αρκεί αυτό να γίνει συντονισμένα. Όσοι πιστεύουν ότι δεν πρέπει να δίνουμε βάση στους… γραφικούς που κυκλοφορούν δεξιά και αριστερά, τότε κάνουν λάθος. Αυτοί οι γραφικοί αύριο μπορεί να οδηγήσουν έναν λαό χωρίς μόρφωση, ορθολογική σκέψη και εθνική αυτογνωσία στην… τέλεια καταστροφή. Η Ελλάδα είναι χώρα του δυτικού κόσμου, που ακόμη και σήμερα είναι μέσα στις 30 χώρες με το υψηλότερο κατά κεφαλήν ΑΕΠ. Δεν έχει μισθούς Κούβας (21 ευρώ τον μήνα) και στηρίζεται από τις μεγάλες δυνάμεις της Ευρώπης και τις ΗΠΑ. Βεβαίως και οφείλουμε να έχουμε ισχυρές σχέσεις με χώρες όπως η Κίνα, η Ρωσία, η Ινδία κλπ. Ωστόσο, οφείλουμε να γνωρίζουμε ότι κάθε μία από αυτές τις χώρες πρέπει να μπει στο σωστό κουτάκι. Αυτά που σίγουρα δεν πρέπει να υπάρχουν σε κανένα κουτάκι είναι ο λαϊκισμός, το ψέμα, η απάτη, οι ψεύτικες ελπίδες, η βλακεία, το έλλειμμα μόρφωσης και εθνικής αυτογνωσίας…

Facebook Comments