Tραυματίστηκαν σοβαρά τρεις άνδρες ηλικίας 30, 35 και 56 ετών όταν άγνωστος άνοιξε πυρ σε ισλαμικό κέντρο στο κέντρο της Ζυρίχης.

Δυνάμεις της αστυνομίας κρατούν αποκλεισμένη την περιοχή και αστυνομικοί παραμένουν στην είσοδο του Ισλαμικού Κέντρου. Παράλληλα συνεχίζονται οι έρευνες με ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά της αστυνομίας στην ευρύτερη περιοχή.

Βάσει των περιγραφών αυτοπτών μαρτύρων σκιαγραφείται ως δράσης άνδρας νεαρής ηλικίας, περίπου 30 ετών, ο οποίος διέφυγε τρέχοντας προς τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Ζυρίχης. Εκπρόσωπος της αστυνομίας ανέφερε ότι ο δράστης φορούσε σκούρα ρούχα, σκούρο γούνινο καπέλο και απέφυγε να δώσει την οποιαδήποτε πληροφορία για το παρελθόν και το κίνητρο του.

Η Ελβετική αστυνομία δήλωσε ότι σε κοντινό σημείο από το Ισλαμικό κέντρο βρέθηκε ένα πτώμα όμως δεν είναι σε θέση να πουν αν ο νεκρός έχει σχέση με την επίθεση. Αυτόπτες μάρτυρες υπογράμμισαν σε δημοσιογράφους του Reuters ότι εκείνη την ώρα υπήρχαν άνθρωποι μέσα που προσεύχονταν καθώς χρησιμοποιείται και ως τζαμί. Το συγκεκριμένο κέντρο χρησιμοποιείτο ως μέρος προσευχής και διδασκαλίας ενώ γίνονταν και επιστημονικά σεμινάρια.

Ο Οργανισμός των Ισλαμικών Οργανώσεων στην Ελβετία ανακοίνωσε πως το συγκεκριμένο κέντρο δεν είναι μέλος του και δεν γνωρίζει τίποτα για το περιστατικό.

Facebook Comments