Δημοσιογράφος σε πρωινή εκπομπή προ ημερών, με καλεσμένη την Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ κ.Βάκη ρωτά τι σκοπεύει να κάνει η κυβέρνηση για να κινηθεί ξανά η οικονομία η οποία έχει βαλτώσει. Η κυβερνητική εκπρόσωπος τότε εξανίσταται: “Μα δεν δώσαμε τα Χριστούγεννα 600 εκατομμύρια στους συνταξιούχους; Δεν θα δώσουμε τώρα 400 ευρώ ως ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα;”.
 
Στην αυθόρμητη αυτή απάντηση της εκπροσώπου του κυβερνώντος κόμματος συμπυκνώνεται ολόκληρη η πολιτική και οικονομική αντίληψη των ανθρώπων που κυβερνούν σήμερα τη χώρα. Θεωρούν οικονομική ανάπτυξη τα κοινωνικά επιδόματα. Η μαρξιστική τους αντίληψη για τα πράγματα δεν τους επιτρέπει να σκεφτούν τίποτε άλλο πέρα από την κρατική ελεημοσύνη στους “αδύναμους” την οποία φυσικά θα πρέπει να πληρώνουν εσαεί οι κακοί ξένοι και τα κορόιδα του ιδιωτικού τομέα. Υποστηρίζουν με πολιτική σκέψη νηπίου ότι τα επιδόματα αυτά ρίχνουν χρήμα στην αγορά λες και το χρήμα αυτό δεν το έχουν πάρει προηγουμένως από την ίδια αγορά μέσω την φοροεπιδρομής. Ανακατανέμουν με επικοινωνιακά και μικροκομματικά κριτήρια τον συνεχώς μειούμενο πλούτο της χώρας, αρνούμενοι να σκεφτούν οποιονδήποτε τρόπο δημιουργίας νέου πλούτου πέρα από τα δανεικά και τους φόρους.
       
Με την συνειδητή επιλογή της υπερφορολόγησης η κυβέρνηση οδηγεί στην εξόντωση τον ιδιωτικό τομέα και την οικονομία σε αδιέξοδο. Η κατακόρυφη αύξηση της φορολογίας σε όποιον παράγει, επενδύει και επιχειρεί σε αυτή τη χώρα σε συνδυασμό με την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα ισοπεδώσει την αγορά και θα γυρίσει μπούμερανγκ στην οικονομία. Παράλληλα θα εξαντλήσει τις ελάχιστες αντοχές που έχουν απομείνει στους πολίτες για να επιβιώσουν.  Οι πολίτες που χρωστούν πλέον στην εφορία ξεπερνούν τα 4.300.000 εκατομμύρια. Εξ αυτών, οι 1.683.929 απειλούνται με κατασχέσεις, ενώ για 826.211 πολίτες (το 50%) έχουν ήδη ξεκινήσει διαδικασίες αναγκαστικών μέτρων είσπραξης. Τα ληξιπρόθεσμα χρέη έκαναν νέο άλμα, φτάνοντας τα 94,2 δισ. ευρώ, ενώ το διάστημα Ιανουαρίου – Νοεμβρίου του 2016 αυξήθηκαν κατά 12,6 δισ. ευρώ. Τα 10,9 δισ. ευρώ είναι φόροι που έμειναν απλήρωτοι. Η αύξηση των φόρων στα καύσιμα πλήττει κυρίως τους οικονομικά ασθενέστερους ενώ συμπαρασύρει αναπόφευκτα και τις τιμές όλων των αγαθών ενώ η αύξηση στον καφέ αποτελεί μεγάλο πλήγμα για την επιβίωση των καταστημάτων πώλησης καφέ που καλούνται για άλλη μια φορά να απορροφήσουν την αύξηση στην τιμή του. 
        
Την ίδια στιγμή η αύξηση της φορολογίας και των ασφαλιστικών εισφορών δίνει τη χαριστική βολή σε  αγρότες και κτηνοτρόφους, αν συνυπολογίσει κανείς την αύξηση του ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια, την προκαταβολή φόρου, τις αυξημένες εισφορές στον ΕΛΓΑ κοκ. Η ιδιωτική οικονομία συνθλίβετε ή καλύτερα θυσιάζεται χάριν του κομματικού κράτους το οποίο χτίζει μεθοδικά ο ΣΥΡΙΖΑ. Την ώρα που οι φορολογούμενοι ματώνουν από την πολιτική της υπερφορολόγησης οι προσλήψεις στο δημόσιο ξεπερνούν τις 6.800 μέσα σε ένα χρόνο. Καθημερινά έρχεται στο φως και μια περίπτωση υπουργού που έχει διορίσει ολόκληρο το σόι του σε κάποιο υπουργείο όπως του κ.Κουρουμπλή που διόρισε στο Υπουργείο Ναυτιλίας την σύζυγο και τέσσερα ανίψια του την ώρα που τα σχολεία δεν έχουν δασκάλους και τα μισά χειρουργεία στα νοσοκομεία είναι κλειστά λόγω έλλειψης γιατρών.  
 
Μεγάλες επενδύσεις όπως το Ελληνικό παραμένουν παγωμένες παρά τις εξαγγελίες και οι ιδιωτικοποιήσεις καθυστερούν, στερώντας από την εθνική οικονομία τεράστια κεφάλαια που τα έχει άμεση ανάγκη. Η χώρα σέρνεται και η πραγματική οικονομία ψυχορραγεί. Καμία πρωτοβουλία, κανένα σχέδιο, καμία πρόοδος. Η αξιολόγηση που θα έπρεπε να είχε κλείσει εδώ και μήνες βρίσκεται στον αέρα με την κυβέρνηση να αποδέχεται κάθε μέρα και νέα μέτρα παρά τους παλικαρισμούς. Η χώρα κινδυνεύει να βιώσει ξανά τον εφιάλτη του 2015 με τα άδεια ταμεία και να οδηγηθεί μοιραία σε νέο μνημόνιο με την οικονομία αλλά και την κοινωνία ισοπεδωμένη. Η ανάγκη να γίνει το μεγάλο και αποφασιστικό βήμα προς τα εμπρός είναι πλέον ζήτημα εθνικής επιβίωσης. Μόνο μια άμεση και γενναία μείωση των φόρων και εξοικονόμηση δημοσίων δαπανών μπορεί να ενεργοποιήσει ξανά την οικονομία και να δώσει ελπίδα επιβίωσης στη χώρα. Ο ιδιωτικός τομέας και ο κόσμος της πραγματικής οικονομίας δεν μπορεί να δέχεται άλλο παθητικά την ισοπέδωσή του. Πρέπει να αντιδράσει, να κάνει την δική του εξέγερση και οι φιλελεύθερες πολιτικές δυνάμεις του τόπου οφείλουν να βγουν μπροστά και να τον στηρίξουν. 

Facebook Comments