Η Credit Suisse βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις για την πώληση μονάδας private equity, σε μια προσπάθεια να προσαρμοστεί στους αυστηρότερους κανόνες για τη διαχείριση ρίσκου και κεφαλαίου.

Η Grosvenor Capital Management, η οποία διαχειρίζεται 23 δισ. δολάρια, βρίσκεται σε συζητήσεις για την αγορά της μονάδας της Gredit Suisse.

Η επιχείρηση της ελβετικής τράπεζας, η Customized Fund Investment Group, επιβλέπει πάνω από 20 δισ. δολάρια σε στοιχεία ενεργητικού επενδυμένα σε funds private equity.

Δύο καλά πληροφορημένες πηγές ανέφεραν στην WSJ ότι ακόμα δεν υπάρχει τελική συμφωνία και πως οι λεπτομέρειες θα καθοριστούν τις επόμενες μέρες.

Εφόσον υπάρξει συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές το deal αναμένεται να ξεπεράσει τα 200 εκατ. δολάρια σε μετρητά, ενώ θα περιλαμβάνει και μελλοντικές πληρωμές ανάλογα με την απόδοση της επιχείρησης.

Σύμφωνα με την WSJ, η πώληση της Customized Fund Investment Group θα αντανακλά μια ευρύτερη στρατηγική της ελβετικής τράπεζας να τηρήσει το αυστηρότερο ρυθμιστικό πλαίσιο.

Facebook Comments