Η Υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, χαρακτήρισε “αγώνα αντοχής” τη διαπραγμάτευση για το Εργασιακό, μιλώντας σε ημερίδα του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής, με θέμα “Κρίση – Μεταρρυθμίσεις – Ανάπτυξη”. “Όλοι στην Ευρώπη συζητάνε τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και την κατάσταση – εξαίρεση που υπάρχει στην Ελλάδα”, επεσήμανε η κα. Αχτσιόγλου και συμπλήρωσε πως “οι νεοφιλελεύθερες δυνάμεις κατέστησαν την Ελλάδα πειραματόζωο”.

Τόνισε πως προτεραιότητα της πολιτικής της κυβέρνησης είναι η επαναφορά της επεκτασιμότητας των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

“Για το ΔΝΤ και τις νεο-φιλελεύθερες δυνάμεις στην ΕΕ, η Ελλάδα αποτελεί το παράδειγμα για όλη την Ευρώπη”, δήλωσε η Υπ. Εργασίας,

Γι αυτό “η προσπάθεια που κάνουμε, αφορά όλη την Ευρώπη”, τόνισε η ίδια.

Αναφερόμενη στη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς για το νέο Εργασιακό, η Υπ. Εργασίας ανέφερε χαρακτηριστικά πως “είναι αγώνας αντοχής και όχι ταχύτητας”.

Ζούμε την “κατάρρευση των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων και όχι για αποκέντρωση”, τόνισε η Υπ. Εργασίας.

Πρώτος άξονας της πολιτικής της κυβέρνησης στο εργασιακό είναι “η επαναφορά της επεκτασιμότητας των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων”, δηλαδή να ισχύουν οι κλαδικές συλλογικές συμβάσεις για επιχειρήσεις και εργαζομένους που δεν είναι μέλη των αντίστοιχων ενώσεων και συνδικάτων.

Δεύτερος άξονας της κυβερνητικής πολιτικής είναι η αντιμετώπιση της ανεργίας, για την οποία χρειάζεται ισχυρή κρατική παρέμβαση, τόνισε η ίδια.

Τρίτος άξονας είναι η καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας, κατέληξε η κα. Αχτσιόγλου.

Facebook Comments