Ποινή αποκλεισμού της έδρας, αλλά όχι αφαίρεση βαθμών, είναι η τιμωρία που επέβαλλε τιο πειθαρχικό όργανο της ΕΠΟ στον Ολυμπιακό για τα όσα έγιναν μετά τη λήξη του πρώτου ημιτελικού του Κυπέλλου Ελλάδας με την ΑΕΚ.

Σε πρώτη φάση οι «ερυθρόλευκοι» απέφυγαν την αφαίρεση βαθμών, καθώς υπάρχει η δυνατότητα έφεσης από την πλευρά της ΠΑΕ, αλλά και από τον ΠΑΟΚ εντός των επόμενων πέντε ημερών, ενώ νέα εξέταση της υπόθεσης μπορεί να ζητήσει και ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας μέσα στις προσεχείς 12 ημέρες. Με βάση αυτή την απόφαση ο Ολυμπιακός στέφεται και μαιθηματικά πρωταθλητής.

Στους «ερυθρόλευκους» επιβλήθηκε και πρόστιμο 150.000 ευρώ και ποινή τεσσάρων αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών, την οποία θα εκτίσουν την επόμενη σεζόν, ενώ αξίζει να επισημανθεί ότι το πειθαρχικό όργανο της ΕΠΟ έκανε δεκτή την παρέμβαση του ΠΑΟΚ στην υπόθεση. 

Δεν αφήνει την υπόθεση ο ΠΑΟΚ

Η απόφαση του πειθαρχικού οργάνου της ΕΠΟ δεν άρεσε καθόλου στον ΠΑΟΚ. Η ΠΑΕ της Θεσσαλονίκης είχε κάνει παρέμβαση στην υπόθεση, έχοντας έννομο συμφέρον και στο άκουσμα της ποινής κανείς από τους «ασπρόμαυρους» δεν έμεινε ικανοποιημένος.

Ήδη το νομικό επιτελείο της ΠΑΕ ετοιμάζει την ένσταση που θα υποβάλλει και με την οποία θα ζητά την αφαίρεση βαθμών από τον Ολυμπιακό. 

Facebook Comments