Η φωτογραφία της οικογένειας του σούπερ σταρ του Χόλυγουντ Γουίλ Σμιθ, που δεν άντεξε την βρωμιά στις παραλίες της Αντιπάρου από τα σκουπίδια, που είχε εγκαταλείψει ο δήμος λόγω της συνεχιζόμενης απεργίας των συμβασιούχων εργατών καθαριότητας και κατέβηκε από το κότερο της για να τα μαζέψει,  έκανε το γύρο του κόσμου. Κι έκανε την πατρίδα μας και τα υπέροχα νησιά μας, που εμείς οι ίδιοι καταστρέφουμε, διεθνώς ρεζίλι στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου.

Το πρόβλημα δεν είναι νέο. Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και προσωπικά ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης έπρεπε να το είχαν αντιμετωπίσει εγκαίρως. Εδώ και μήνες γνωρίζαμε ότι τα Ανώτατα Δικαστήρια θα έβγαζαν αντισυνταγματική την ρύθμιση του, που έβγαζε μάτι, για την παράταση των συμβάσεων τους καθώς κάτι τέτοιο απαγορεύεται ρητά και κατηγορηματικά από το Σύνταγμα μας. Όμως ο κ. Σκουρλέτης ολιγώρησε. Όπως συνήθως κάνουν οι αριστεροί κυβερνήτες μας. Και τώρα, στο και 5, αναζητούν κάποιο τέχνασμα για να κρατήσουν τους συμβασιούχους στους δήμους και να συνεχίσουν να τους πληρώνουν.

Ασφαλώς και το πρόβλημα με την καθαριότητα, την κατ’ εξοχήν δραστηριότητα των δήμων, δεν είναι καινούργιο. Επί χρόνια ακολουθείται, υπό την πίεση των συνδικαλιστών, των λαϊκιστών βουλευτών όλων των κομμάτων και της αριστεράς, η ίδια άθλια τακτική. Προσλαμβάνονται συμβασιούχοι για την καθαριότητα στους δήμους. Μετά λίγους μήνες προφασίζονται ότι η εργασία τους είναι δύσκολη και κατεβαίνουν σε απεργίες και συλλαλητήρια απαιτώντας να μονιμοποιηθούν. Οι ψοφοδεείς κυβερνήσεις υποχωρούσαν και τους μονιμοποιούσαν. Μόλις μονιμοποιηθούν παύουν να εργάζονται στην καθαριότητα και ζητούν να προσληφθούν συμβασιούχοι. Κι αυτός ο φαύλος κύκλος συνεχίζεται διαρκώς. Εις βάρος της εύρυθμης λειτουργίας των δήμων αλλά κι εις βάρος των σκληρά φορολογουμένων πολιτών, που καλούνται να πληρώσουν περισσότερους για το ίδιο αντικείμενο.

Αυτό το πρόβλημα θέλησε να θεραπεύσει το Σύνταγμα με την τελευταία του αναθεώρηση. Να μην επιτρέπεται η μονιμοποίηση των επί συμβάσει εργαζομένων και να μην μπορούν επ’ άπειρον να ανανεώνονται οι συμβάσεις για να μην συμβαίνει αυτό που συμβαίνει τώρα. Ο αριστερούλης όμως σύντροφος Σκουρλέτης κι οι δικοί του θέλησαν να το παίξουν «προστάτες» των συμβασιούχων, γράφοντας το Σύνταγμα, για μια ακόμα φορά, στα παλαιότερα των υποδημάτων τους. Όμως, τώρα έπεσαν οι ίδιοι στην παγίδα, που έστησαν. Αλλά το χειρότερο είναι ότι αυτές τις λαϊκίστικες κι ανεύθυνες πολιτικές της κυβέρνησης της Αριστεράς τις πληρώνει η χώρα, ο ελληνικός λαός αλλά κι οι τουρίστες, μεσούντος του θέρους και της τουριστικής περιόδου!

Facebook Comments