Στα 8,13 δισ. ευρώ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο

2 λεπτά ανάγνωση
2 Απριλίου 2013

Στο ποσό των 8,13 δισ. ευρώ ανέρχονται οι οφειλές προς τη γενική κυβέρνησης στο τέλος του Φεβρουαρίου, σημειώνοντας αύξηση 100 εκατ. ευρώ σε σχέση με το τέλος του Ιανουαρίου.

 

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, τα χρέη των υπουργείων ενισχύθηκαν στα 538 εκατ. ευρώ στα τέλη Φεβρουαρίου, από 499 εκατ. τον προηγούμενο μήνα.

 

Στα 961 εκατ. ενισχύθηκαν οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από 846 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα, ενώ στα 2,01 δισ. εκτινάχθηκαν τα χρέη των νοσοκομείων.

 

Αποκλιμάκωση καταγράφηκε στα χρέη των Ταμείων, που υποχώρησαν στα 4,29 δισ. ευρώ από 4,47 δισ. τον προηγούμενο μήνα.

 

Τα έσοδα γενικής κυβέρνησης ανήλθαν στα 16,86 δισ. ευρώ στο δίμηνο, με τις δαπάνες πλην τόκων να διαμορφώνονται στα 15,49 δισ. ευρώ. Προκύπτει δε πλεόνασμα ύψους 72 εκατ. ευρώ.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΝΤ: Παράδειγμα για άλλες χώρες η μεταρρύθμιση της φορολογικής διοίκησης στην Ελλάδα

Έκθεση του ΔΝΤ αναγνωρίζει τη μεταρρύθμιση της φορολογικής διοίκησης ως βασικό παράγοντα

Η Ελλάδα εξετάζει νέα πρόωρη αποπληρωμή δανείων διάσωσης – Bloomberg

Η κυβέρνηση εξετάζει νέα πρόωρη αποπληρωμή δανείων διάσωσης το 2026, επιδιώκοντας περαιτέρω

UBS: Η Ελλάδα αντέχει το νέο ενεργειακό σοκ – Ανάπτυξη πάνω από την Ευρωζώνη παρά το πετρέλαιο

Ανθεκτική απέναντι στη νέα ενεργειακή κρίση εμφανίζεται η ελληνική οικονομία σύμφωνα με