10ετή ομόλογα: Σημείωσαν τη μεγαλύτερη πτώση στην Ευρωζώνη το 2019

3 λεπτά ανάγνωση
31 Δεκεμβρίου 2019

Η απόδοση των 10ετών ομολόγων του ελληνικού δημοσίου μειώθηκε κατά σχεδόν 290 μονάδες βάσης (2,9 ποσοστιαίες μονάδες) φέτος, ενώ η απόδοση των αντίστοιχων ιταλικών τίτλων υποχώρησε 137 μονάδες βάσης και αυτή των γερμανικών, ολλανδικών και γαλλικών αναμένεται να μειωθεί κατά 45 έως 60 μονάδες βάσης,σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι η απόδοση του 10ετούς γερμανικού ομολόγου αυξήθηκε σήμερα στο -0,20% που είναι το υψηλότερο επίπεδό της από τις αρχές του Ιουνίου, λόγω της αισιοδοξίας για τις εμπορικές σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας και την παγκόσμια ανάπτυξη, ενώ οι αποδόσεις των περισσότερων 10ετών ομολόγων της Ευρωζώνης ήταν κατά 4-5 μονάδες βάσης υψηλότερες, με τις κινήσεις να διογκώνονται από τις χαμηλές, λόγω των διακοπών, συναλλαγές.

Οι αναλυτές λένε ότι οι αγορές ομολόγων είναι απίθανο να δουν την ίδια μεγάλη πτώση των αποδόσεων το 2020, όπως και το 2019, όταν οι εμπορικές εντάσεις, οι φόβοι για ύφεση και η χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής των κεντρικών τραπεζών ενίσχυσαν τη ζήτηση για τίτλους σταθερού εισοδήματος.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Crash test για το Χ.Α η κρίση στη Γαλλία και ο πολιτικός κίνδυνος ενόψει των εκλογών του 2027

Παρά τη στήριξη από την εταιρική κερδοφορία, η ισορροπία των αγορών διεθνώς

Γαλλικά ομόλογα: Μια ανάσα από το 5% – Στο μικροσκόπιο το spread των 150 μονάδων

Τα γαλλικά ομόλογα συγκεντρώνουν την προσοχή των επενδυτών.

Όμηροι των αγορών τα γαλλικά ομόλογα – Οι vigilantes καραδοκούν

Με την στήριξη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να παραμένει απίθανη, τουλάχιστον προς