Η Amazon σχεδιάζει να μεταπηδήσει στην αγορά της κινητής τηλεφωνίας με το λανσάρισμα μίας νέας συσκευής smartphone, το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, η αμερικανική εταιρεία, ήδη έχει παρουσιάσει τη συσκευή σε δημιουργούς εφαρμογών σε Σαν Φρανσίσκο και Σηάτλ. Στους σχεδιασμούς της Amazon περιλαμβάνεται η ανακοίνωση του smartphone εντός του ερχόμενου Ιουνίου και το λανσάρισμά του στις αγορές περί τα τέλη Σεπτεμβρίου, ώστε να είναι πλήρως διαθέσιμο κατά την εορταστική περίοδο του Δεκεμβρίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι φήμες περί δημιουργίας ενός smartphone από την Amazon υπάρχουν και διακινούνται τα τελευταία χρόνια, χωρίς ποτέ να υπάρξει κάποια επίσημη ανακοίνωση. Ωστόσο, η εταιρεία έχει κερδίσει σημαντικά μερίδια στην αγορά hardware, ιδίως στις Ηνωμένες Πολιτείες, με το e-reader/ tablet Kindle, ενώ πιο πρόσφατα λανσαρίστηκε και το Fire TV μία συσκευή video streaming κόστους 99 δολαρίων.

Εάν οι φήμες και το εν λόγω δημοσίευμα επιβεβαιωθούν, η Amazon θα έχει να ανταγωνιστεί εταιρείες που κυριαρχούν στη συγκεκριμένη αγορά όπως η Apple και η Samsung. Παράλληλα, θα έχει να ανταγωνιστεί εταιρείες που γνωρίζουν ραγδαία εξέλιξη σε παγκόσμιο επίπεδο όπως η Huawei και η Lenovo.

Facebook Comments