Τι καταλάβατε εσείς από την δεκαοκτάωρη συζήτηση στην Βουλή και από την παραπομπή των δέκα; (Αλήθεια, ούτε τον Πικραμμένο δεν τόλμησαν να απαλλάξουν ευθύς εξ’ αρχής και ν’ αφήσουν τον άνθρωπο στην ησυχία του;) Εγώ κατάλαβα ότι πρώτον ότι η ιστορία της Novartis στο τέλος θα κουκουλωθεί,  δεύτερον ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος, τρίτον ότι οι δέκα που παραπέμφθηκαν θα είναι οιονεί ένοχοι στα μάτια του κόσμου, ανεξαρτήτως του τι θα αποφασίσει κάποτε η δικαιοσύνη γι αυτούς. Τόσο απλά είναι τα πράγματα.

Γιατί θα κουκουλωθεί; Μα διότι το πραγματικό σκάνδαλο που κόστισε 3 δις στο ελληνικό δημόσιο, θα κατασκεπαστεί από την πολιτική του πτυχή για την οποία δεν υπάρχει η παραμικρή απόδειξη. Αντιθέτως, η βίαιη σύγκρουση ανάμεσα σ’ αυτούς που αναπόδεικτα θα λένε ‘’τ’ αρπάξατε’’ και σ’ αυτούς που αναπόδεικτα θα απαντούν ‘’είστε σκευωροί’’, τελικά θ’ αφήσει τα πραγματικά λαμόγια (παρατρεχάμενους, διοικητικούς, γιατρούς, κλπ) εκτός κάδρου. Σιγά μην ασχοληθεί κανείς με τον χειρουργό που πλούτισε ή με τον διευθυντή υπουργείου που λαδώθηκε. Όλα θα επικεντρωθούν γύρω από το αν τ’ άρπαξε ο Σαμαράς, ο Άδωνης και ο Βενιζέλος.

Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος; Διότι απώτερος στόχος του ήταν η αλλαγή των πολιτικών και δημοσκοπικών συσχετισμών. Ε, αυτό δεν το κατάφερε ούτε κατά διάνοια, ήδη «τρέχουν» δημοσκοπήσεις που δείχνουν ότι δεν έχει αλλάξει ουσιωδώς η πολιτική συμπεριφορά των δυνητικών ψηφοφόρων. Βέβαια, ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να πολώσει τρομερά το κλίμα, στόχο τον οποίον έχουν παγίως τα κόμματα που βλέπουν την ήττα να έρχεται. Η πόλωση είναι αυτή που κλείνει την πόρτα τους, ώστε να μην την κοπανάνε οι ψηφοφόροι τους.

Γιατί οι δέκα που παραπέμφθηκαν είναι οιονεί ένοχοι; Μα διότι αυτό δείχνει η γύρω μας χειροπιαστή κοινωνική πραγματικότητα. Για τον μέσο Έλληνα πολίτη και ειδικά για τον πιο κακόβουλο, ο Σαμαράς δεν θα είναι πλέον μόνο παλιός Δεξιός πρωθυπουργός, αλλά αυτός που πήρε τροχήλατη βαλίτσα με 2 εκατομμύρια. Ο Άδωνης το ίδιο, ο Βενιζέλος επίσης. Ποιος θα θυμάται ότι η δήθεν «δωροδοκία» Βενιζέλου ήταν το αστείο ποσό 20.000 ευρώ; Κανένας. Όλοι θα θυμούνται ότι κάτι είχε ειπωθεί γι αυτόν στην υπόθεση Novartis. (Κατά τούτο, καταλαβαίνει κανείς την μανία του Κουρουμπλή να μην παραπεμφθεί κι τον αναφέρει το πόρισμα του FBI. Διότι όλοι θυμούνται την κατηγορία γενικώς, κανένας τις λεπτομέρειες της ή την τελεσίδικη δικαστική απόφαση.)

Και με βάση αυτά τα τρία, που καταλήγουμε; Σε ένα σίγουρο συμπέρασμα: Ότι μ’ αυτό το πολεμικό εμβατήριο που σάλπισε η κυβέρνηση, η οικονομία που πήγαινε να μπει σε κάποια κανονικότητα, θα ξανακυλήσει προς τα πίσω λόγω του πολιτικού κινδύνου. Καλά να πάθουμε. 

Facebook Comments