Ήρθαν στην εξουσία με την υπόσχεση να σκίσουν τα μνημόνια. Στην προσπάθειά τους να πετύχουν αυτόν τον ουτοπικό στόχο ο οποίος ωστόσο τους έδωσε το εισιτήριο για την «καρέκλα», αναγκάστηκαν να πατήσουν ένα… pause, να υπογράψουν  νέο μνημόνιο μετά την… «τιμωρητική, φασιστική μπότα» των δανειστών που απειλούσε να του λιώσει το κεφάλι, όπως έχει δηλώσει και η κυρία Μπαζιάνα για το δράμα που πέρασε ο Αλέξης το καλοκαίρι του 2015. Και τώρα έρχονται με μία νέα υπόσχεση που ελπίζουν ότι θα τους κρατήσει στην εξουσία, αυτή της καθαρής εξόδου από τα μνημόνια, ότι έβγαλαν την Ελλάδα από την κρίση όταν όλοι οι άλλοι – οι οποίοι όλως τυχαίως ενοχοποιούνται και σπιλώνονται από την κυβέρνηση στην υπόθεση Novartis – δεν το έκαναν.

Και θα κάνουν τα πάντα για να μπορέσουν να το πετύχουν, εξ’ ου και η κάθετη απόρριψη οποιασδήποτε άλλης λύσης-οδού για την Ελλάδα, όπως η προληπτική πιστωτική γραμμή.

Με λίγα λόγια, η κυβέρνηση του κυρίου Τσίπρα το μόνο που έχει στο μυαλό της είναι το τι θα γίνει μετά τον Αύγουστο, όχι γιατί ανησυχούν για την χώρα αλλά γιατί τρέμουν για την καρέκλα και την δόξα τους.

Έτσι, η υπόθεση της Novartis ήρθε… εξ ουρανού και την κατάλληλη στιγμή σαν το απόλυτο δώρο προς τον κ. Τσίπρα, ο οποίος και το μεθόδευσε έτσι ώστε τα πολιτικά πρόσωπα που σχετίζονται με τα μνημόνια της Ελλάδας, όπως ο Σαμαράς, ο Βενιζέλος και ο Στουρνάρας .να μείνουν με το στίγμα, να αποτελέσουν τους εχθρούς πάνω στους οποίους θα πατήσει ο ΣΥΡΙΖΑ για να ανέβει στο σκαλοπάτι των εκλογών. Σαν να τον ακούω να δηλώνει με το ίδιο ύφος που δήλωνε ρήξη με τους δανειστές το 2015: «Αυτοί οι διεφθαρμένοι των μνημονίων και εμείς που τους ξεσκεπάσαμε» . Για αυτό και ο κύριος Τσίπρας αναφέρεται στην υπόθεση Novartis τονίζοντας ότι «μας στοίχησε ένα μνημόνιο»…

Ουσιαστικά συνδέει την υπόθεση με τα δεινά της Ελλάδας. Και ήρθε αυτός ο «ήρωας» λίγους μήνες πριν το τέλος του προγράμματος και πριν τις εκλογές, να το ξεσκεπάσει. Αποπροσανατολίζοντας την κοινή γνώμη λες και ο κόσμος είναι ένα κοπάδι πρόβατα και «μασάει» από Πολάκηδες και Παπαγελόπουλους.  Λες και δεν και έτσι θα ξεχαστεί το συλλαλητήριο, η τουρκική επιθετικότητα στο Αιγαίο, η ένταση στο Σκοπιανό, την στιγμή που η Μέρκελ αποκαλεί τα Σκόπια Μακεδονία και διαμηνύει ότι η λύση της ονοματολογίας είναι πιο κοντά από ποτέ. Αυτά τα ξέχασε ή δεν τα ακούει, βολικά, η κυβέρνηση και νομίζει πως έτσι τα ξεχνάει και ο Ελληνικός λαός.

Από αυτή τη λάσπη όμως αυτό που θα μείνει είναι η ανθρώπινη στιγμή του Παναγιώτη Πικραμμένου στη Βουλή μιλώντας για σεβασμό και εξηγώντας τα αυτονόητα, και η χυδαία, κατάπτυστη και εξυπνακίστικη αντίδραση του Πολάκη του οποίου η εικόνα, η συμπεριφορά και η γλώσσα προσβάλει ολόκληρη την Ελλάδα. Η μέρα με την νύχτα δηλαδή. Αυτοί οι άνθρωποι μας κυβερνούν και αυτοί οι άνθρωποι θέλουν να παραμείνουν στην εξουσία.

Όσα όμως σκάνδαλα και αν μεθοδεύσουν, όσα ψέματα και αν πουν, το σχέδιό τους δεν βγαίνει, αφού βλέπεις η Κριστίν χάραξε και επίσημα τον δρόμο: «Υποθέτουμε ότι τον Αύγουστο το τρέχον πρόγραμμα θα τελειώσει. Μπορώ να αντιληφθώ το ότι η ελληνική κυβέρνηση θέλει τα το γιορτάσει ως χειραφέτηση, αλλά η χώρα θα παραμείνει υπό επιτήρηση, θα πρέπει να τηρηθούν οι συμφωνημένοι κανόνες. Οι Ευρωπαίοι επένδυσαν πολλά χρήματα στην Ελλάδα και γι αυτό έχουν δικαιολογημένο συμφέρον στο να συνεχίσει η Αθήνα τις μεταρρυθμίσεις και να υλοποιήσει όσα υποσχέθηκε», δήλωσε η Λαγκάρντ και βούλιαξε το σχέδιο «καθαρή έξοδος».

 Όχι, η κρίση δεν τελειώνει με τον ΣΥΡΙΖΑ, άλλωστε ο ΣΥΡΙΖΑ φρόντισε για αυτό αφού παγίωσε τα μνημόνια με την αδέξια πολιτική του. Ο ΣΥΡΙΖΑ πάντως τελειώνει. Και οι Πολάκηδες θα πάνε στα σπίτια τους. Κάτι είναι και αυτό. Να δεις εμείς τότε γέλια που θα κάνουμε…

Facebook Comments