Σε ανακοίνωση από το γραφείο του Αλέξη Τσίπρα αναφέρεται ότι: «Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, έκανε δεκτή την παραίτηση του Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρη Παπαδημητρίου και τον ευχαρίστησε για την συνεισφορά του».

Νωρίτερα

Την παραίτησή του από τη θέση του υπουργού Οικονομίας υπέβαλε τη νύχτα ο Δημήτρης Παπαδημητρίου, μετά από επικοινωνία που είχε με τον πρωθυπουργό.

Ο κ. Παπαδημητρίου επικοινώνησε με τον Αλέξη Τσίπρα και του εξήγησε ότι η απόφασή του είναι μονόδρομος μετά την απομάκρυνση της συζύγου του Ράνιας Αντωνοπούλου από τη θέση της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας.

Η κ. Αντωνοπούλου καρατομήθηκε δύο ημέρες αφότου αποκαλύφθηκε πως εισέπραττε επίδομα 1.000 ευρώ ανά μήνα για να ενοικιάζει διαμέρισμα στο Κολωνάκι. Το πρωθυπουργικό γραφείο ανακοίνωσε πως ο κ. Τσίπρας έκανε δεκτή την παραίτησή της, όμως η ίδια νωρίτερα είχε αποφύγει να δηλώσει παραίτηση, λέγοντας απλώς πως είναι στη διάθεση του πρωθυπουργού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συζήτησή του υπουργού Οικονομίας με τον πρωθυπουργό έγινε σε καλό κλίμα. Η επίσημη ανακοίνωση παραίτησης αναμένεται νωρίς σήμερα το πρωί.

H παραίτηση του Δ. Παπαδημητρίου αφήνει κενή τη θέση του υπουργείου Οικονομίας, επισπεύδοντας έτσι την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα για ανασχηματισμό. 

Facebook Comments