Αυτό που αντιλαμβάνεται στις μέρες μας ο μέσος πολίτης από την πολιτική ατζέντα, το δημόσιο διάλογο και την ίδια την πραγματικότητα είναι η ατόφια και συμπαγής επίδειξη ισχύος.

Επίδειξη ισχύος από τους Τούρκους που υπερισχύουν σε αέρα θάλασσα και προσφάτως στην στεριά και που υλοποιούν πολιτικές και στρατηγικές σχεδόν ανενόχλητοι. Διαθέτοντας στο οπλοστάσιο τους οι γείτονες εκτός του ισχυρού στρατού αλλά και το πάνω χέρι στο ζήτημα του μεταναστευτικού, πλέον ενισχύουν προοδευτικά τις επιδιώξεις τους.

Επίδειξη ισχύος από τους Αλβανούς που επανατοποθετούνται στο ζήτημα της ΑΟΖ και φυσικά προωθούν και αυτοί εξίσου ανενόχλητοι, τις δικές τους εθνικιστικές επιδιώξεις.

Επίδειξη ισχύος και από το γειτονικό κρατίδιο των Σκοπίων που εν μέσω διαπραγμάτευσης και με την ενθάρρυνση και την στήριξη που λαμβάνουν από τους φίλους και συμμάχους Ευρωπαίους, σκληραίνουν τη στάση τους και όχι μόνο για το ονοματολογικό.

Επίδειξη ισχύος από την οικονομική ολιγαρχία της χώρας με την παραγραφή παλιών σκανδάλων, την αθώωση των κατηγορουμένων του χρηματιστήριου καθώς και με περίεργες υποθέσεις που αφορούν σε ιδιωτικοποιήσεις και συνεργασίες με το δημόσιο.

Επίδειξη ισχύος από αντεξουσιαστές, αναρχοαυτόνομους και διάφορους ακραίους που καταστρέφουν ανενόχλητοι τη δημόσια και ιδιωτική περιουσία.

Επίδειξη ισχύος και από τα funds που αργά και μεθοδικά, πάντα ανενόχλητοι καθώς οι πλειστηριασμοί διεξάγονται πλέον διαδικτυακά, υφαρπάζουν τα ακίνητα των Ελλήνων.

Επίδειξη ισχύος του οργανωμένου εγκλήματος με συνεχείς ανατινάξεις ΑΤΜ, λαθρεμπόριο και φυσικά διακίνηση λαθρομεταναστών.

Επίδειξη ισχύος από τον κρατικό μηχανισμό με τα διάφορα και ατελείωτα επιδόματα εν μέσω κρίσης και φυσικά τις προσλήψεις και εξασφαλίσεις των δικών μας παιδιών, εργολάβων και επενδυτών.

Επίδειξη ισχύος από τα παλιά καλά κόμματα της αντιπολίτευσης που αποποιούνται των ευθυνών τους για την κατάντια της χώρας και πλέον περιαυτολογούν για την ικανότητα αλλά και την ακεραιότητα τους.

Τέλος, επίδειξη ισχύος από την συγκυβέρνηση που αγνοεί και απαξιώνει τις εκατοντάδες χιλιάδες του λαού μας που παρακολούθησε τα συλλαλητήρια, που διαπομπεύει τους πολιτικούς της αντιπάλους και που για ακόμα μια φορά υπόσχεται λαγούς με πετραχήλια περί καθαρής εξόδου από το τρέχον μνημόνιο.

Αυτό που συνειδητοποιεί  στις μέρες μας ο μέσος πολίτης από την πολιτική ατζέντα, το δημόσιο διάλογο και την ίδια την πραγματικότητα είναι η διαρκής αβεβαιότητα καθώς και η απώλεια εμπιστοσύνης στο πολιτικό σύστημα και τη διακυβέρνηση της χώρας.

 

Facebook Comments