Σε αύξηση των τιμών – στόχων για τις ελληνικές τράπεζες προχώρησε η Citi στην έκθεσή της με την οποία αναλύει τα αποτελέσματα εξαμήνου και μιλά για θετικές προοπτικές. Για την Πειραιώς η τράπεζα δίνει τιμή στα 1,65 ευρώ από 1,55 ευρώ στην προηγούμενη ανάλυση.

Για την Alpha η νέα τιμή είναι στα 0,70 ευρώ από 0,65 ευρώ, για την Εθνική στα 3 ευρώ, από 2,90 ευρώ πριν. Οι συστάσεις παραμένουν αμετάβλητες, “ουδέτερη” για Alpha και “Buy” για Πειραιώς και Εθνική

Την ίδια στιγμή αναβαθμίζονται και οι προοπτικές κερδοφορίας για φέτος των τριών τραπεζών, περιμένοντας πλέον εκτός της Εθνικής και την Alpha να καταγράψει κέρδη έναντι ζημιών που θεωρούσε έως σήμερα. Ειδικότερα περιμένει κέρδη ανά μετοχή 0,36 ευρώ για την Εθνική (από 0,10 ευρώ πριν) και 0,03 ευρώ για την Alpha (έναντι ζημιών 0,01 ευρώ πριν). Για την Πειραιώς εξακολουθεί να βλέπει ζημιές αλλά μικρότερες σε σχέση με την προηγούμενη εκτίμηση της (-0,07 ευρώ ανά μετοχή έναντι της αρχικής για -0,11 ευρώ).

Η έκθεση αναφέρεται σε συγκεκριμένα στοιχείων των τραπεζών που κρίνονται ενθαρρυντικά όπως η απόδοση κεφαλαίων και των 4 συστημικών τραπεζών η οποία παρουσίασε αύξηση από 1,2% ως 4,4% σε σχέση με το α τρίμηνο ενώ τα περιθώρια κέρδους συνέχισαν να αυξάνουν με τις Πειραιώς (+17 μονάδες βάσης) και την Alpha (+53 μονάδες βάσης) να καταγράφουν τη μεγαλύτερη αύξηση.

Σε ότι αφορά το σχηματισμό μη εξυπηρετούμενων δανείων, η Alpha είχε το μικρότερο ρυθμό αύξησης (+30 μονάδες βάσης σε επίπεδο τριμήνου, +150 μονάδες βάσης σε ετήσια βάση). Αντίθετα η Eurobank είχε το μεγαλύτερο ρυθμό (+90 μονάδες βάσης και +550 μονάδες βάσης αντίστοιχα). Ο ρυθμός δημιουργίας νέων μη εξυπηρετούμενων δανείων στο σύνολο των 4 συστημικών τραπεζών υποχώρησε κατά 20% με 45% απ το α τρίμηνο.

Facebook Comments