Κέρδη μετά φόρων 110,5 εκατ. ευρώ το εννεάμηνο 2014, ανακοίνωσε σήμερα η Alpha Bank. Σε επίπεδο τρίτου τριμήνου του 2014 ανακοίνωσε ζημιές 156,9 εκατ. ευρώ.

Οι συνολικές χορηγήσεις του Ομίλου προ απομειώσεων διαμορφώθηκαν σε 62,8 δισ. ευρώ στο τέλος Σεπτεμβρίου 2014, σχεδόν αμετάβλητες σε επίπεδο τριμήνου, εάν εξαιρεθεί η συνεισφορά 0,4 δισ. ευρώ της εξαγοράς των εργασιών Λιανικής Τραπεζικής της Citi στα υπόλοιπα χορηγήσεων.

Το γεγονός αυτό, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, σηματοδοτεί την αντιστροφή της μειώσεως υπολοίπων για πρώτη φορά μετά την εξαγορά της Εμπορικής Τραπέζης. Τα υπόλοιπα των χορηγήσεων στην Ελλάδα διαμορφώθηκαν σε 52,3 δισ. ευρώ, αυξημένα κατά 0,5 δισ. ευρώ που προέρχονται κυρίως από την εξαγορά του χαρτοφυλακίου Λιανικής Τραπεζικής της Citi 0,4 δισ. ευρώ (κυρίως πιστωτικές κάρτες), ενώ οι χορηγήσεις στη Νοτιοανατολική Ευρώπη ανήλθαν σε 10 δισ. ευρώ, αυξημένες κατά 104 εκατ. ευρώ σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο.

Οι συνολικές καταθέσεις του Ομίλου αυξήθηκαν κατά 1,3 δισ. ευρώ το γ΄ τρίμηνο και ανήλθαν σε 43,5 δισ. ευρώ στο τέλος Σεπτεμβρίου 2014. Τα υπόλοιπα των καταθέσεων Ιδιωτών στην Ελλάδα διαμορφώθηκαν σε 37,7 δισ.ευρώ, αυξημένα κατά 1,4 δισ. ευρώ το γ΄ τρίμηνο, λόγω αυξήσεως των υπολοίπων από εισροές καταθέσεων Πελατών 0,5 δισ. ευρώ και 0,9 δισ. ευρώ από την εξαγορά των εργασιών Λιανικής Τραπεζικής της Citi. Οι καταθέσεις στη Νοτιανατολική Ευρώπη αυξήθηκαν κατά 41 εκατ. ευρώ σε επίπεδο τριμήνου και ανήλθαν σε 5,3 δισ. ευρώ.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Alpha Bank Δημήτριος Π. Μαντζούνης δήλωσε: «Καθώς βελτιώνονται οι προοπτικές της Ελληνικής Οικονομίας και η χώρα επανέρχεται σε τροχιά ανακάμψεως, σημειώσαμε και πάλι μία σημαντική επίδοση όσον αφορά αφενός τη βελτίωση της οργανικής μας κερδοφορίας και αφετέρου τη μείωση του λειτουργικού κόστους.

Η επιτυχής ολοκλήρωση της Συνολικής Αξιολογήσεως της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τραπέζης κατατάσσει την Alpha Bank πρώτη μεταξύ των ελληνικών τραπεζών ως προς την κεφαλαιακή θέση και της προσδίδει πρωταγωνιστικό ρόλο στην επανεκκίνηση της Ελληνικής Οικονομίας.

Μετά την επιτυχία του Προγράμματος Οικειοθελούς Αποχωρήσεως Προσωπικού και την ολοκλήρωση της εξαγοράς της Citi, επικεντρωνόμεθα στην επίτευξη των στόχων του Σχεδίου Αναδιαρθρώσεως και στην πλήρη αποκατάσταση της λειτουργικής μας κερδοφορίας δημιουργώντας τις κατάλληλες συνθήκες για την πλήρη ιδιωτικοποίηση της Τραπέζης».

Facebook Comments