Ντάισελμπλουμ: Στόχος μας μια συμφωνία μέσα στην εβδομάδα

2 λεπτά ανάγνωση
22 Ιουνίου 2015

Σε συμφωνία με την ελληνική κυβέρνηση έως το τέλος της εβδομάδας, με νέα σύγκληση του Eurogroup εντός των επόμενων ημερών, στοχεύουν οι δανειστές, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, μετά το τέλος της συνεδρίασης της ευρω-ομάδας.

Τόνισε πως το νέο ελληνικό σχέδιο μπορεί να αποτελέσει βάση της διαπραγμάτευσης, και υπογράμμισε πως οι τεχνικές εργασίες των θεσμών θα αρχίσουν «αμέσως» ώστε να υπάρξει το ταχύτερο δυνατό η απαραίτητη σύγκληση.

Στο πλαίσιο αυτό, είπε πως θα υπάρξει μια λίστα προτεραιοτήτων ώστε να επιτευχθεί συμφωνία στα πιο κρίσιμα σημαία αιχμής.

Τέλος, ο κ. Ντάισελμπλουμ επιβεβαίωσε πως η σύνοδος των ηγετών το βράδυ θα γίνει, παρά τις προγενέστερες ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες για αναβολή. Συμπλήρωσε πάντως πως οι ηγέτες των κρατών μπορούν πάντα να υιοθετήσουν μια διαφορετική θέση.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Π. Μαρινάκης: «Ακούω βερεσέ όσα λέει ο Τσίπρας – Έβαλε πάνω από τριάντα νέους φόρους»

Η δήλωση του Π. Μαρινάκη βάζει ξανά τον Αλέξη Τσίπρα απέναντι στο

Από τα μνημόνια και το «μαύρο πρόβατο» της ΕΕ… στην ανάπτυξη

Η Ελλάδα, από «μαύρο πρόβατο» της ΕΕ στα μνημόνια, εξελίχθηκε σε παράδειγμα

Επενδύσεις και κατανάλωση κράτησαν ψηλά την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας – Στο 2% η ανάπτυξη

Η ελληνική οικονομία διατήρησε τη θετική της δυναμική κατά το πρώτο τρίμηνο