Εμμένει στην πρόταση «Μακεδονία του Ίλιντεν» ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ.

Με σημερινές του δηλώσεις, ο κ. Ζάεφ, απαντώντας και στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης στα Σκόπια, δήλωσε πως: «η ονομασία «Μακεδονία του Ίλιντεν δεν επηρεάζει την ταυτότητα των Σκοπιανών, αλλά αντιθέτως την ενισχύει. Η πρόταση αυτή δεν επηρεάζει την ταυτότητά μας… Aντίθετα, την ενισχύει, διατηρώντας την αξιοπρέπειά μας» δήλωσε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, σύμφωνα με ΜΜΕ των Σκοπίων.

Στην Ελλάδα η  αρνητική αντίδραση της αντιπολίτευσης, οι προειδοποιήσεις που έλαβε ο Τσίπρας από συνεργάτες για αντιδράσεις και η μουρμούρα στη συνεδρίαση της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ ανάγκασαν την κυβέρνηση να αποσύρει από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων για το Σκοπιανό το «Republika Ilindenska Makedonija» (Μακεδονία του Ίλιντεν).

«Η “Δημοκρατία της Μακεδονίας του Iλιντεν” είναι μια λύση, για την οποία είμαι έτοιμος να προχωρήσω», έχει γράψει ωστόσο στο Twitter ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, ενώ σκοπιανά μέσα ενημέρωσης επέμεναν βεβαίως και χθες, επικαλούμενα πηγές της σκοπιανής κυβέρνησης, ότι ο Αλέξης Τσίπρας ήταν θετικός σε αυτό το όνομα κατά τη συνάντησή του με τον Ζόραν Ζάεφ στη Σόφια, η κυβέρνηση όμως από το Σάββατο το απόγευμα κιόλας αφήνει να διαρρεύσει ότι το όνομα που παραπέμπει στην εξέγερση του Iλιντεν δεν θα συζητηθεί άλλο και η διαπραγμάτευση ή θα επιστρέψει στα ονόματα που ήδη έχουν πέσει στο τραπέζι ή θα συζητηθεί κάποια νέα πρόταση.

Facebook Comments