Δεσμεύονται οι τραπεζικοί λογαριασμοί, θυρίδες και χρηματοπιστωτικά προϊόντα (μετοχές, ομόλογα κλπ) του κ. Μπεγιέτη -ορκωτός λογιστής της Ecovis που υπέγραψε τις οικονομικές καταστάσεις του ομίλου για το 2017- και του κ. Βαρθαλίτη CFO της FF Sourcing Group, της θυγατρικής του ομίλου στο Χονγκ Κονγκ που ενσωμάτωνε τις ασιατικές δραστηριότητες αντίστοιχα σύμφωνα με βούλευμα του Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών. 

Η FF Group Sourcing, μέσω της οποίας περνούσαν οι δραστηριότητες πάνω από δέκα άλλων εταιρειών του ομίλου σε Ασία και μη, όπως καταγράφηκε στα πορίσματα της Α&Μ και της ΕΛΤΕ, αποτελούσε στην πραγματικότητα ένα λογιστικό κατασκεύασμα που ενοποιούσε ανύπαρκτους τζίρους και πραγματοποιούσε δανειακές διευκολύνσεις με μηδενικό επιτόκιο και χωρίς εξασφαλίσεις.

Να σημειωθεί ότι έχει μεσολαβήσει η κατάθεση στη Δικαιοσύνη του πορίσματος της Επιτροπής Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχου, εις βάρος των ορκωτών της εταιρίας ECOVIS VNT που ήλεγχε τη Folli Follie επί σειρά ετών.

Το πόρισμα, εκτάσεως περίπου 50 σελίδων, καταλογίζει στους εν λόγω ορκωτούς σωρεία παραλείψεων, πολλές εκ των οποίων σχετίζονται με το Διεθνές Ελεγκτικό Πρότυπο 600. 

Facebook Comments