Καταγγελία ότι το υπουργείο Εθνικής Άμυνας αποκρύπτει πόσοι και ποιοι σύζυγοι υπουργών ταξίδεψαν με τα πανάκριβα κυβερνητικά αεροσκάφη Gulfstream, Embraer 145 και Embraer Legacy το διάστημα 2015-2018, δημοσιοποίησε μέσω της προσωπικής του σελίδας ο ανεξάρτητος βουλευτής Γιώργος Αμυράς. 

Η ανάρτησή του στο FB:

Χρειάστηκαν 4 μήνες και συνεχείς κοινοβουλευτικές Ερωτήσεις μου ώστε να παραδεχτεί τελικά το υπουργείο Εθνικής Άμυνας πως σύζυγοι υπουργών έκαναν χρήση των πανάκριβων κυβερνητικών αεροσκαφών Gulfstream, Embraer 145 και Embraer Legacy για ταξίδια στο εξωτερικό.

Ο υπουργός ωστόσο δεν μου απάντησε ούτε ποιοι ήταν οι υπουργικοί σύζυγοι, ούτε σε πόσες κυβερνητικές πτήσεις επέβαιναν, ούτε τους προορισμούς τους στο εξωτερικό, ούτε τον λόγο που δικαιολογούσε αυτά τα ταξίδια.

Εννοείται πως θα συνεχίσω τον κοινοβουλευτικό έλεγχο επί του θέματος μέχρι να δοθούν από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας ονόματα και προορισμοί.

Υπενθυμίζω ότι το συνολικό κόστος των πτήσεων των τριών κυβερνητικών αεροσκαφών για την τριετία 2015-2018 ανήλθε σε 9.698.721 ευρώ για 2.032,4 ώρες πτήσεων.

Facebook Comments