Κατά τον κύριο Τσιρώνη, οι συνταγματολόγοι είναι επαγγελματίες που πληρώνονται. Δεν προκαλεί καμία έκπληξη μια τέτοια δήλωση.

Ο κύριος Τσιρώνης είναι μέλος μιας κοινοβουλευτικής ομάδας που καταδολίευσε με κάθε δυνατό τρόπο το Σύνταγμα, χρησιμοποιώντας ποικίλα στρατηγήματα και μεθοδεύσεις.

Η Κυβέρνηση που ήλθε ευαγγελιζόμενη τη συνταγματική νομιμότητα, διακηρύσσοντας δια του πρωθυπουργού πως «είναι κάθε λέξη του Συντάγματος» συστηματικά υπονόμευσε το πνεύμα του συνταγματικού κειμένου. Φεύγει αποπειρώμενη την τελευταία της ακροβασία, αναφορικά με την επιλογή της ηγεσίας της δικαιοσύνης. Δεν είναι παρά το τρίτο βήμα μιας τρίβαθμης μεθόδευσης.

Το πρώτο βήμα ήταν η μη παραίτησή της, παρά την παραδοχή της ήττας στις εκλογές και με την προσχηματική επίκληση εθνικού θέματος εξαιρετικής σημασίας.

Το δεύτερο βήμα ήταν η μετάθεση του χρόνου των εκλογών μετά την τριακοστή Ιουνίου.

Τώρα επιχειρεί την επιλογή των προσώπων που θα λάβουν τη θέση του Προέδρου και του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, μη έχοντας τη λαϊκή νομιμοποίηση που δικαιολογεί τη διασταύρωση αυτή των εξουσιών και επιχειρώντας να δεσμεύσει πέραν των ορίων της διαχείρισης τρεχουσών υποθέσεων και κάλυψης εκτάκτων αναγκών.

Συνεπώς, ο κύριος Τσιρώνης, τ. υπουργός αυτής της κυβέρνησης και μέλος της κοινοβουλευτικής της πλειοψηφίας εκφράζει τη θεσμική ιδεολογία του ΣΥΡΙΖΑ: όλα είναι αντικείμενο προς καταστρατήγηση, δεν υπάρχει κανένας φραγμός στο δρόμο προς τη βολονταριστική προσαρμογή των θεσμών και κάμψη των εγγυήσεων του καταστατικού χάρτη.

Τέλος, εκφράζει και κάτι εξίσου επικίνδυνο: τη συνέχεια της αμφισβήτησης κάθε έννοιας επιστημοσύνης στη χώρα μας. Πρώτα ήσαν οι δημοσκόποι που κατασυκοφαντήθηκαν και εξυβρίστηκαν. Τώρα ήρθε η σειρά των συνταγματολόγων, των κατ´εξοχήν υπερασπιστών της πολιτικής ελευθερίας και των δικαιωμάτων.

Είναι να απορεί κανείς τι ισχύει περισσότερο: έχουμε να κάνουμε με μια απλοϊκή, λαϊκίστικη προσέγγιση της επιστημονικής γνώσης και ακαδημαϊκής άποψης ή με τους τελευταίους σπασμούς του τέρατος της διαρκούς εκτροπής από το πνεύμα του καταστατικού χάρτη;…Διαβάστε περισσότερα στο Dailypost.gr

Facebook Comments