Το ανθρώπινο είδος επιβίωσε, επιβιώνει και θα συνεχίσει να επιβιώνει.
Γιατί υπάρχουν άνθρωποι που δεν τους ενδιαφέρει πώς, αλλά να τα καταφέρουν.
Κλείστηκαν στα εργαστήρια και έκαναν δοκιμές επί δοκιμών, χωρίς φαγητό και ύπνο, χωρίς ξεκούραση και διάλειμμα, μέχρι να βρουν μία άκρη.

Γιατί το ανθρώπινο είδος είναι το μόνο είδος στον πλανήτη που έχει ΉΡΩΕΣ.
Οι ήρωες δεν είναι αυτό που είχαμε στα ρομαντικά παιδικά μας χρόνια, μόνο οι πολεμιστές με τα όπλα, τα ξίφη και τα ακόντια.

Ηρωίδα είναι η κοπέλα, 25-30 χρονών, στον γκισέ του διαγνωστικού κέντρου που προσπαθεί με κίνδυνο της ζωής της να ρυθμίσει την κίνηση για τις εξετάσεις με 600 ευρώ το μήνα.

Ηρωίδα είναι η αιμολήπτρια του ανωτέρω διαγνωστικού, όπως ήρωας είναι και ο ακτινολόγος και ο γιατρός.

Ηρωίδα είναι η νοσοκόμα 23 χρονών που έχει λιώσει στις εφημερίες στο νοσοκομείο για 600 ευρώ.
Ήρωας είναι το “σπασικλάκι” με τα γυαλιά και τους σωλήνες που τον κορόιδευαν οι συμμαθητές του στο σχολείο επειδή διάβαζε συνέχεια και τώρα εντόπισε τα ασθενή σημεία του ιού για να τον αντιμετωπίσει.

Ήρωας είναι ο γιατρός που έχει ξεχάσει τι σημαίνει ύπνος για να καλύψει τις ανάγκες του πληθυσμού σε νοσοκομεία, ιατρεία, χειρουργεία.

Ήρωας είναι ο νεαρός που δίνει το τηλέφωνό του στους ηλικιωμένους της πολυκατοικίας του για να πάει αυτός για ψώνια αντί για αυτούς για να μην εκτεθούν σε κίνδυνο.

Ήρωας είναι ο ιδιοκτήτης καφετέριας που πριν βγει απαγόρευση από το κράτος την έκλεισε μόνος του προσωρινά, για να προστατέψει το προσωπικό του, αναλαμβάνοντας όλο το κόστος της ενέργειας.

Ήρωας είναι ο ιδιοκτήτης επιχείρησης που κρατάει όλους του τους εργαζόμενους και τους πληρώνει κανονικά ακόμα και αν η επιχείρηση δεν λειτουργεί, αντιλαμβανόμενος ότι ό,τι έκανε όλα τα προηγούμενα χρόνια ήταν αποτέλεσμα της δουλειάς τους.

Τέλος, ήρωας είναι ο καθένας από εμάς που κάνει ό,τι μπορεί, και με προσωπικό κόστος, για να βοηθήσει στην μη μετάδοση του ιού.

Ο κύριος λόγος που οι παραπάνω είναι ήρωες, είναι το ότι δεν θέλουν ηρώο να στηθεί προς τιμήν τους. Θέλουν μόνο να τηρούμε τους κανόνες ασφαλείας για να μην πάει χαμένη η προσφορά τους.

Ας προσέχουμε λοιπόν, για τον έναν ήρωα που έχει ο καθένας στην οικογένειά του, τη γυναίκα του, το παιδί του, τον άντρα της, τον γονιό του.

Γιατί τώρα είναι η ώρα για ήρωες.
 

Facebook Comments