Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, μεταβαίνει σήμερα, στην Αίγυπτο, όπου θα γίνει δεκτός από τον πρόεδρο της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΕΞ,  ο κ. Δένδιας, αμέσως μετά, θα συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου, Σάμεχ Σούκρι, με τον οποίον θα συνομιλήσουν για ζητήματα διμερούς και περιφερειακού ενδιαφέροντος, με έμφαση στην οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών, τις εξελίξεις στη Λιβύη και την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Εξωτερικών ανάφερε σε πρόσφατη συνέντευξη του ότι θα μεταβεί μαζί του στο Κάιρο όλη η ελληνική τεχνική ομάδα προκειμένου να ξαναπιάσει το νήμα της διαπραγμάτευσης οριοθέτησης θαλάσσιων ζωνών με την Αίγυπτο.

Παράλληλα, σημείωσε την περασμένη Κυριακή, μιλώντας στο «Πρώτο Θέμα»,  σχετικά με τον παράγοντα της Αιγύπτου, ότι «στόχος μας είναι να προσπαθήσουμε να υπογράψουμε μια συμφωνία με την Αίγυπτο στο πρότυπο αυτής που συνομολογήσαμε με την Ιταλία, δηλαδή μια συμφωνία στη βάση της Σύμβασης του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας. Η διαπραγμάτευση με την Αίγυπτο δεν είναι εύκολη. Όπως βεβαίως δεν ήταν εύκολη και με την Ιταλία».

Ο υπουργός των Εξωτερικών τόνισε ότι η Αθήνα θα θέσει μάλιστα στις Βρυξέλλες το ζήτημα της ενίσχυσης του Καΐρου για το Μεταναστευτικό.

Facebook Comments