Και ξαφνικά χάθηκε ο κόσμος κάτω από τα πόδια μας. Κατηγορείται εξέχον πρόσωπο του πολιτισμού με κυβερνητική θέση. Πρωτοκλασάτοι ηθοποιοί. Σε λίγο και επιχειρηματίες και πολιτικοί. Όλοι έχουμε ακούσει κάτι γύρω μας ή έχουμε δει με τα μάτια μας.

Παντού γίνονται όλα αυτά, τα θεωρούσαμε δεδομένα ίσως, αυτή είναι και η παρακμή μας, να τα θεωρούμε δεδομένα.
Βέβαια άλλο η σεξουαλική παρενόχληση υφιστάμενου ενηλίκου, άλλο η πολιτική εκμετάλλευση ισχύος και άλλο η σεξιστική παρενόχληση ανηλίκου που συνδέεται και με αλλαγή σεξουαλικών προτιμήσεων. Από ότι φαίνεται είχε χαθεί το μέτρο. Εντάξει μωρέ και τι έγινε.
Λογικό είναι ο διευθυντής να την πέφτει στην γραμματέα, μπορεί να ψάχνεται και η ίδια, λένε μερικοί. Άλλοι λένε, ότι είναι λογικό για να βρεις δουλειά να πρέπει να πλαγιάσεις με τον αρχηγό. Από παλιά γινόταν αυτό, ισχυρίζονται άλλοι. Ξέρετε πόσοι έχουν κάνει καριέρα χρησιμοποιώντας την σεξουαλική τους έφεση σε αμαρτίες; Θα σας πουν οι άλλοι.
 
Δεν ξέρω πως και τι και από που, πάντως τώρα βγήκαν στην φόρα όλα, στην δημοσιότητα και μάλιστα με νομικές επιπτώσεις. Κάποιοι θα δώσουν συγχαρητήρια σε αυτούς που τα έβγαλαν στην επιφάνεια έμμεσα ή άμεσα. 
Εγώ δεν θα πω μπράβο σε κανέναν, σοκάρομαι με τις αποκαλύψεις, τρομερή σήψη και δυσωδία.
Δεν ξέρω τι έκαναν παλιά, εγώ αυτό το κίνημα #metoo το θεωρώ επιβεβαίωση της παρακμής της μεταπολίτευσης.
Σοβαρευτείτε και συγκρατηθείτε, θα γίνει χαμός.
Θα πέσει πολύ κλάμα.
Ψάχνω να βρω το μέτρο σε αυτή την κοινωνία.

Facebook Comments